« Žene
objavljeno prije 8 godina i 2 mjeseca
HIK!

Kako žene trebaju piti?

Žene koje ponese alkohol nisu baš neki prizor (kao ni muški, uostalom), pa kako su blagdani uvijek vrijeme kad se nazdravlja, evo što trebate znati

Pijte pametno, malo i dobro
Pijte pametno, malo i dobro (Arhiva)
Više o

žene

,

savjeti

,

pijanstvo

Žene i alkohol često nisu najbolji prijatelji, a kako se u blagdanske dane stalno traže izlike za novu zdravicu, evo par savjeta koji će vam pomoći da ostanete trijezne.

Pripremite tijelo - uvijek gricnite nešto sitno prije uživanja u alkoholu. Ponavljamo - nemojte piti za vrijeme ručka. Pojedite sendvič i popijte čašu mlijeka pola sata prije nego se odlučite počastiti alkoholom. Masnoće u mlijeku će ublažiti agresivno djelovanje alkohola, a kompleksni ugljikohidrati u kruhu će vam osigurati dovoljno energije da izdržite večer.

Tjelesna forma - biti u formi je ključno u jačanju otpornosti na alkohol. Bolje je imati više mišića u tijelu nego masnoće jer na taj način imate više vode u sebi koja razblažuje alkohol. Osobe koje su tjelesno aktivne imaju i bolji metabolizam, što znači da se brže rješavaju alkohola. Malo šetnji, malo joge, malo bicikliranja i to je to. U slučaju da vam je omiljeno mjesto za izlazak u neposrednoj blizini, svakako prošećite barem 20 minuta prije bacanja na koktele.

Hladno je sjajno - prema istraživanju znanstvenika sa Sveučilišta Lyon, ako pijete vino čija je temperatura pet stupnjeva Celzijevih ili niža, trebat će vam oko deset minuta dulje da ga iskapite. Malo leda u čaši također će razblažiti djelovanje alkohola, osjećat ćete se punijma i manje ćete piti, a malo vode spriječit će dehidraciju.

Mjehurići - šampanjac i pjenušava vina lakše se upijaju od običnih vina, ali to ne znači da imaju manje alkohola. Osim toga, upravo zbog te svoje pjenušavosti lakše udaraju u glavu. Važno je piti ih oprezno.

Piće uz ručak. Zaboravite na to! Vrijeme ručka je najgore moguće vrijeme da pijete jer su ženski hormoni u vašem tijelu na visokoj razini pa alkohol lakše ulazi u krvotok i na taj način u sve pore vašeg organizma. U prijevodu, jetra ne stignu procesuirati sav taj alkohol. Osim toga, alkohol remeti djelovanje probavnog sustava. Stručnjaci sa Sveučilišta Cornell tvrde da alkohol najbolje procesuiramo u vrijeme između 19 i 20 sati kad su nam razine hormona, naročito kod žena, na niskoj razini.

26.03.2016. 20:01:00
Novi komentar
nužno
nužno