« Žene
objavljeno prije 7 godina i 11 mjeseci
SAVJETI

Kako žene preživljavaju razvod

Život nakon razvoda za ženu ne mora biti traumatičan. Iako se često misli kako nakon bračnog brodoloma teško ponovno stanu na svoje noge, ima dovoljno žena koje pobijaju tu tezu

Što kad brak nestane u prošlosti ...?
Što kad brak nestane u prošlosti ...? (Shutterstock)
Više o

žene

,

razvod

,

preživljavanje

Razvod je traumatičan kako za žene, tako i muškarce, a recept za preživljavnje nije tako kompliciran - kad se podvuče crta, najvažnije je - biti sretan sa sobom. Borna Rajić je to postala nakon rastave braka. Razvod boli, da, ali kada ga prerastete može biti sladak do boli. Jer kada žena svoj život uzme u svoje ruke - čini se, uspjeh je zajamčen! 

"Neke osobe su jako dobro prošle kada su shvatile da su ustvari kreativne, da su sposobne, da nemoraju biti ograničene strahovima i da se mogu nositi sa izazovima. Nekad su čak i primjer u zajednici, pa se dogodi da je ooba koja je bila tužna i razočarana u drugom momentu otkrije da je dobila neki novi smisao koji nije ni očekivala, dobila je neko novo poštovanje za koje nije ni znala da postoji", izjavio jeIvan Modrušan, psihijatar.

Svjetli primjer svakako je i Vanja Mamić, koja je tek nakon razvoda ostvarila sebe. Muž je prošlost, djeca su narasla i sada uživa u samoj sebi! 

"Djeca su meni sve na svijetu, moram priznati, oni su centar moga svijeta, moga interesa, svega što radim i sve što radim uvijek mi je vezano samo za njih", kazala nam je Vanja Mamić, poduzetnica.

I oni su na nju! Razvod je nije slomio, a ona je svakako slomila predrasudu da nakon bračnog brodoloma ostaje samo bol! Vanja je tako prije nekoliko dana  postala prvakinja Hrvatske za amatere u preponskom jahanju i dokazala da i nakon ljubavnog sloma žena može itekako biti pobjednica!

"Dijete je tu prioritet, život ide dalje, normalno je sve i nemam baš puno komentara osim što se ljudi čude. Što očekuju - nekakvi senzacionalizam i dramu, ali kod nas toga nema?", pita se koreografkinja Larisa Navojec.

Larisa živi i radi u Berlinu gdje je svoju karijeru stavila na prvo mjesto. Pa zato ne gledajte na razvod kao na crnu rupu u vašem životopisu - jer biti svoj, ipak je najljepše ostvarenje koje si možete darovati nakon bračnog brodoloma!

29.06.2016. 21:43:00
Novi komentar
nužno
nužno