« Žene
objavljeno prije 7 godina i 11 mjeseci
ZAPAMTITE

Kako prepoznati da vam je partner - narcis?

Osobe s narcističkim poremećajem ličnosti vjeruju da su superiornije od ostalih ljudi i imaju jako malo razumijevanja za tuđe osjećaje

Ups, dragi mi je narcis!
Ups, dragi mi je narcis! (Arhiva)
Više o

narcisoidnost

,

znakovi

,

narcis

Kako možete prepoznati narcisoidnu osobu u svojoj vezi? Postoji 10 jasnih znakova, i iako je većina nas ponekad "kriva" za neke od njih osobama koje pate od narcističkog poremećaja ličnosti barem je nekoliko njih prešlo u naviku te su potpuno nesvjesni (ili ih nije briga) kako takva ponašanja utječu na druge.

Uglavnom se sve svodi na dvije najvažnije stvari:

Šarmantni su i romantični - na prvi pogled

Mnoge osobe s narcističkim poremećajem mogu se činiti privlačne i atraktivne, pogotovo na samom početku veze kada vas pokušavaju osvojiti. Baš poput profesionalnih trgovaca koriste se karizmom kako bi pridobili vašu pažnju, laskaju vam kako biste se osjećali posebno te vas na kraju uvjere da im date ono što žele. Koriste se šarmom i pokušavaju se prikazati kao dobri ljubavnici, no zapravo ih uopće ne zanimate vi već samo ono što od vas mogu dobiti.

Vole pričati o sebi

Jedan od najlakših načina za prepoznavanje narcisa jest slušanje načina na koji govori o sebi. Osobe s ovim poremećajem vole često pričati o sebi, nerijetko pretjeruju i veličaju same sebe te obožavaju dominirati razgovorom. Omiljene teme su im uspjesi i postignuća, uzbudljive aktivnosti koje izazivaju zavist, pretjeran fokus na izgled i materijalne stvari te "spuštanje" drugima kako bi pokazali svoju superiornost.

28.06.2016. 20:43:05
Novi komentar
nužno
nužno