« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 2 godine
VJEŽBE

Kako zadržati oštar um?

Iako mnogi pripadnici starijih generacija vjeruju da je to komplicirano, sramežljivo odbijajući tehnologiju, ovaj mentalni izazov upravo je ono što liječnik preporuča

Radite na računalu!
Radite na računalu! (Arhiva)
Više o

mozak

,

oštar um

Zadržati bistar um u poznijim godinama nije jednostavno, ali na svu sreću postoji više načina na koje možemo mozak dovoljno zabaviti da ostane aktivan i oštar.

Primjerice, igranje društvenih igara jedan je od pet dobrih načina kako održati mozak u dobroj formi, prema njemačkom stručnom časopisu Psychologie Heute (Psihologija danas).

Dobra forma održava se i vježbanjem, naročito plesom. Manje očit izbor bio bi surya namaskar, ili ''pozdrav Suncu'', niz graciozno povezanih yoga položaja.

Također još jedan od načina, prema časopisu, jest biti društveno aktivan. Stoga, ne odustajte od tračanja uz kavu, jer ipak je dobro za vaš mozak. 

Naposljetku, korištenje računala. Iako mnogi pripadnici starijih generacija vjeruju da je to komplicirano, sramežljivo odbijajući tehnologiju, ovaj mentalni izazov upravo je ono što liječnik preporuča.

08.08.2018. 12:54:00
Novi komentar
nužno
nužno