« Seks
objavljeno prije 3 godine i 10 mjeseci
SAVJETI :)

Kako vratiti seks u vezu?

Pod stalnim stresom isti hormoni mogu uzrokovati drugačije fizičke i psihičke nuspojave poput glavobolja, tjeskobe, lošeg sna, gubitka libida i erektilne disfunkcije...

Što napraviti?
Što napraviti? (Arhiva)
Više o

seks

,

stres

Veza u kojoj nema seksa zvuči kao noćna mora, no vjerovali ili ne, to je stvarno postala gotovo pa normalna stvar - nedavna anketa koju je provela tvrtka BodyLogicMD pokazala je da je čak 51 posto ispitanika, u dobi između 18 i 65 godina, prošlo duži period bez seksa. Njih 39 posto otkrilo je da je faza trajala između jedne i pet godina.

Ono što je posebno intrigantno je da problem nije ležao u lošoj vezi. Štoviše, na vrhu najčešćih objašnjenja je - stres na poslu. Biologija stresa je relativno jednostavna, a glavni 'krivci' su hormoni kortizol i noradrenalin. Originalno su nastali kako bi nam pomogli da izdržimo stresne situacije.

Međutim, pod stalnim stresom isti hormoni mogu uzrokovati drugačije fizičke i psihičke nuspojave poput glavobolja, tjeskobe, lošeg sna, gubitka libida i erektilne disfunkcije. U takvom stanju nestaje želja za seksom, a nedostatak istog nam stvara dodatnu brigu i stres.

Iako je stres zbog posla, ali i obiteljskog života i užurbanosti postao gotovo nezaobilazan problem svakodnevice, moguće je olakšati situaciju.

Prva stvar koju bismo trebali učiniti je razgovarati s partnerom i otkriti mu što vas muči ili ga pitati leži li u tome problem.

Ako se radi o vama, pokušajte svaki dan raditi nešto u čemu uživate barem 15 minuta. 

To može biti čitanje, kupka ili vježbanje - potpuno je svejedno, ali ključno je da vas mentalno odmara.

Potražite i stručnu pomoć kako biste vratili samopouzdanje, uklonili brige i ponovno se osjećali dobro i otvoreno za seksualno iskustvo.

08.12.2019. 21:46:00
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    09.12.2019. 10:46
    jutarnji sex pomaže
Novi komentar
nužno
nužno