« Život
objavljeno prije 2 godine i 6 mjeseci
SAVJETI

Kako vratiti povjerenje u vezi?

Tko god se našao u takvim okolnostima dobro zna da nije lako održavati takvu vezu, jer jednostavno se ne možete osloniti na osobu s kojom ste trenutno

Kako spasiti vezu?
Kako spasiti vezu? (Shutterstock)
Više o

savjeti

,

veza

,

povjerenje

Manjak povjerenja u vezi obično je najjači razlog prekida veze, bilo da se radi o nevjeri ili bilo kojim drugim neistinama koje se provlače u odnosu.

Tko god se našao u takvim okolnostima dobro zna da nije lako održavati takvu vezu, jer jednostavno se ne možete osloniti na osobu s kojom ste trenutno.

No, u slučaju da želite obnoviti stari sjaj vaše veze, naučite nešto iz situacije koja vas je pogodila. Evo što možete napraviti kako biste krenuli dalje:

Liječenje sebe - teško je obnoviti odnos ako se ne riješite negativnih emocija i boli. Vrlo je važno da prvo zaliječite sebe kako biste sretni i mirni mogli nastaviti graditi odnos između vas i partnera.

Opraštanje - edna od najtežih stvari sigurno je oprostiti onome tko vas je povrijedio, no to može biti vrlo oslobađajući osjećaj. Ne radi se samo o tome da oprostite partneru, već da pomognete partneru da oprosti sebi. Također, opraštanje znači prihvaćanje - suočavanje s realnošću i prihvaćanje da možete krenuti naprijed. U slučaju da niste voljni oprostiti, postupno ćete izgraditi neprobojni zid između vas i vašeg partnera i vašoj vezi neće biti spasa.

Otvorena komunikacija - nakon što vaš partner prihvati svoje pogreške, vrijeme je za otvoreni i iskreni razgovor. Recite kako se osjećate i kako je ponašanje druge strane na vas ostavilo trag. Ispričajte sve, koliko vas boli i koliko ste povrijeđeni i bez ikakvih zadrška stavite sve karte na stol. Sada je vrijeme da "čisto" krenete dalje, ako ste tako odlučili i oboje postavite zajedničke ciljeve u životu kojima ćete stremiti.

Potrebe - ako ne kažete što trebate i što očekujete, vaš partner ili partnerica ni ne može znati vaša očekivanja. Recite što vam je potrebno kako biste mogli mirno krenuti dalje. Jesu li to zajedničke aktivnosti ili nešto treće? Imajte samo na umu da ne postavljate letvicu previsoko da ne biste stvorili još dublji problem.

Vrijeme - ništa ne ide preko noći, imajte to na umu. Dajte jedno drugom dovoljno vremena za zdraviju budućnost. Rane će manje boljeti, lijepe stvari i kvalitetniji odnos će biti izraženiji i samim time i vaša veza čvršća i uspješnija. Samo nemojte računati da će se sve riješiti preko noći, jer neće

12.03.2019. 20:01:00
Novi komentar
nužno
nužno