« Život
objavljeno prije 5 godina i 2 mjeseca
ZNATE LI?

Koliko nam stvarno treba da prebolimo bivšeg partnera?

Jedini je pravilan način proživjeti prekid tako da se skroz prepustimo emocijama i prođemo kroz svu bolu koju trebamo osjetiti

Nema pravila...
Nema pravila... (Arhiva)
Više o

prekid

,

preboljeti bivšu

Popularna kultura je proširila vjerovanje da je za 'vraćanje na staro' potrebna polovica vremena provedena s bivšim partnerom. Dakle, ako ste u vezi bili godinu dana, proces tugovanja nakon prekida trajat će šest mjeseci. 

No, istraživanja su pokazala kako se takvi procesi ne mogu ukalupiti te kako nikako nisu konzistentni. Rezultati iz 2007. godine su pokazali kako se 71% ispitanika, koji su nedavno doživjeli prekid veze, već nakon tri mjeseca počelo osjećati bolje.

Uz to, slično je istraživanje pokazalo kako je ljudima bilo potrebno šest mjeseci, a istraživanje iz 2009. godine je pokazalo kako je nakon rastave ljudima potrebno 18 mjeseci kako bi prebolili bivšu ljubav.  

Dakle, nema pretjerane konzistentnosti u brojkama. "Ne postoji standard, teško je govoriti o brojkama. Neki ljudi brzo prebole, dok nekima treba mnogo više vremena. Ovisi o osobnosti pojedinca", rekla je psihoterapeutkinja Heidi McBrain za portal Mindbodygreen.

Jedini je pravilan način proživjeti prekid tako da se skroz prepustimo emocijama i prođemo kroz svu bolu koju trebamo osjetiti. Prvi je korak zacjeljivanja slomljenog srca hvatanje u koštac s boli, shvaćajući što smo izgubili. "Iako zvuči kao klišej, vrijeme zaista liječi rane", rekla je McBrain. 

12.03.2019. 21:43:00
Novi komentar
nužno
nužno