« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 6 godina i 10 mjeseci
EH, DA ...

Kako vas previše odjeće može koštati zdravlja...

Kada smo suočeni s prevelikim izborom naši, ionako preopterećeni mozgovi, su pod još većim pritiskom i stresom pa tako postajemo još više zabrinuti zbog biranja odjevnih kombinacija

Preveliki odabir može vas ubiti
Preveliki odabir može vas ubiti (Shutterstock)
Više o

zdravlje

,

stres

,

odjeća

,

biranje odjeće

Koliko ste puta u životu izgovorili, a i čuli, onu famoznu rečenicu - nemam što obući, stojeći pritom ispred prepunog ormara s odjećom? Vjerojatno dovoljno puta da znate o čemu govorimo...

E, pa ako je tako, trebate znati da na taj način sebi samo stvarate dodatni stres, jer lažete kao psi - zapravo odjeće imate previše i zato vam je teško donijeti odluku, pa izgovarate ovu rečenicu za koju psihologinja Jo Hemmings tvrdi da je opasna za zdravlje.

Imati previše opcija poznato je kao 'paradoks izbora'. To se ne odnosi samo na odjeću, već i na razne životne situacije jer prevelika mogućnost izbora može izazvati anksioznost.

"Drugim riječima, kada smo suočeni s prevelikim izborom naši, ionako preopterećeni mozgovi, su pod još većim pritiskom i stresom pa tako postajemo još više zabrinuti zbog biranja odjevnih kombinacija", objasnila je psihologinja.

Kako bismo se riješili tog osjećaja, Hemmings predlaže organiziranje ormara po bojama, odnosno prema vrsti odjeće, a ne bi bilo loše ni da se iz glavnog ormara makne vansezonska odjeća. Također, ona savjetuje da večer prije odlaska na posao odaberete što ćete obući kako ujutro ne biste bili pod stresom.

"Prije no što odete u krevet izaberite što ćete odjenuti, od donjeg rublja do cipela. I nemojte si ujutro dopustiti da se predomislite", rekla je.

Hemmings smatra i da je jedna od ključnih stvari čišćenje ormara i sklanjanje odjeće koju niste nosili posljednjih godinu dana

05.07.2017. 16:01:00
Novi komentar
nužno
nužno