« Seks
objavljeno prije 10 godina i 5 mjeseci
SAVJETI

Kako uvijek imati odličan seks?

Kako na kvalitetu seksa uvelike utječe menstrualni ciklus, znanstvenici su sastavili idealan program seksa temeljen upravo na tome

Dobar seksualni život dobar je temelj zdravog odnosa
Dobar seksualni život dobar je temelj zdravog odnosa (Arhiva)
Više o

seks

,

savjeti

,

menstrualni ciklus

,

najbolji seks

Seks je neraskidivo vezan za menstrualni ciklus i zbivanja u tijelu, pa nije loše znati što vas čeka u kojim danima ciklusa. Prvih osam dana, primjerice, imat ćete povišene razine estrogena, testosterona i oksitocina što će vas učiniti zadovoljnom, raspoloženom i nadasve zavodljivom osobom koja je uvijek raspoložena za seks.

Sljedećih pet dana, od devetog do četrnaestog, testosteron i estrogen rastu i dalje, što će vas učiniti raspoloženom za flert, a kako u ovom periodu ciklusa žene gledaju druge muškarce 160 posto više nego ostatak dana u mjesecu, bilo bi dobro da se koncentrirate na svog partnera. 

Uz to, tada žene najčešće iniciraju seks, što će sigurno jako razveseliti vašeg partnera, no već u periodu do dvadesetog dana slijedi promjena rasploženja i napadi ljubomore ako vaš partner samo pogleda, primjerice, zgodnu prodavačicu u trgovini ili glumicu u filmu.

Svijanje gnijezda počinje oko 21. dana ciklusa kad jedino što želite je skuhati partneru ukusan obrok, a kako je progesteron probudio i vaš apetit, pripazite da se ne pretovarite. U stvari, vaše se tijelo priprema za trudnoću ako ste začeli za vrijeme ovulacije, pa mu treba masnog tkiva.

PMS nastupa od 23. do 24. dana, da bi vas do 28. dana hormoni razdražili i rastužili, pa pripazite da se ne posvađate s partnerom, a on je sigurno već naučio da oko vas u tom raspoloženju hoda na prstima. Ipak, nije loše osloboditi se napetosti stresom. 

I onda sve ispočetka ...

09.01.2014. 23:04:00
Novi komentar
nužno
nužno