« Muškarci
objavljeno prije 7 godina i 5 mjeseci
ZANIMLJIVO :)

Kako stres mijenja muške kriterije

Dva neovisna istraživanja došla su do istog, zanimljivog zaključka o preferencijama muškaraca kad su pod pojačanim stalnim stresom

Stres donosi ljubav prema oblinama
Stres donosi ljubav prema oblinama (Arhiva)
Više o

stres

,

punije žene

,

muškarci

,

privlačnost

,

obline

Muškarci imaju svoje kriterije prema kojima biraju žene, naravno i obrnuto, no dva zanimljiva neovisna istraživanja došla su do zaključka da je količina stresa odgovorna za promjenu kriterija, i to u samo jednom smjeru - prema oblinama.

U istraživanju provedenom na britanskom Sveučilištu Newcastle muškarci su bili podijeljeni u dvije grupe. Jedna grupa je bila na važnoj debati pred mnogobrojnom publikom, gdje su, iznenada, dobili zadatak da u vrlo kratkom vremenu podijele broj 1.022 s 13.

Nakon toga, u pauzi su dobili fotografije raznih žena i trebali su pokazati koje su im najprivlačnije. Druga grupa je bila publika, koja je opušteno sve to promatrala, ali su i njima, na kraju, dali da gledaju i biraju najljepše žene na fotografijama.

Rezultat? Svi muškarci koji su bili pod stresom su rekli da ih više privlače bucke, nego mršavice.

"Ovakva odluka se dovodi u vezu s instiktom za preživljavanje, s evolucijom koja nas je programirala. U kriznim trenucima jači spol se više oslanja na punije žene, jer one djeluju otpornije, prije svega sposobnije da produže ljudsku vrstu", objasnio je jedan od članovaistraživačkog tima profesor Martin Tovée. 

Drugo je istraživanje provedeno na škotskom Sveučilištu St. Andrews iz Škotske, a u njemu je ispitanicima 20-ih godina prikazano pet žena, a oni su trebali odgovoriti koja od njih je najatraktivnija, odnosno, zatraženo je da ocijene njihov izgled tri puta u intervalima od oko tri dana između svake sesije.

Muškarcima koji su proveli deset dana na intenzivnoj obuci u vojnom kampu najprivlačnije su bile krupnije i mišićave žene. Oni su također naveli i da su bili izloženi stresu, fizičkom i mentalnom naporu.

Opušteni muškarci su pak preferirali mršavije žene. "Muškarcima izloženim stresu privlačnije su jače žene jer su imali dojam da će one lakše preživjeti bolest ili se snaći u slučaju nedostatka hrane. To pokazuje da privlačnost ovisi od okruženja i situacije u kojoj se nalazimo", rekla je voditeljica istraživanja dr. Carlota Batres.

Sve u svemu - obline su uvijek u modi!

11.12.2016. 20:01:00
Novi komentar
nužno
nužno