« Lifestyle GASTRO
objavljeno prije 6 godina i 8 mjeseci
SAVJETI :)

Kako spasiti hranu koju smo presolili

Kada se to dogodi sigurno pomislite da je vaše jelo postalo nejestivo, ali ipak postoje trikovi kako ga možete spasiti

Ako ipak pretjerate...
Ako ipak pretjerate... (Arhiva)
Više o

savjeti

,

sol

,

presoljena hrana

Unos soli je škakljiva stvar, no neka jela jednostavno moraju biti slana... ali ni ona nisu dobra ako nam pri kuhanju pobjegne previše soli. Kada se to dogodi vjerojatno pomislite da je jelo upravo postalo nejestivo, noipak postoje trikovi kojima ga možete spasiti.

Povrće kuhano na pari u preslanoj vodi ili marinirano meso možete jednostavno isprati, ali za druga jela su potrebne nešto drugačije tehnike.

Presoljenoj juhi ili gulašu okus možete vratiti dodavanjem malo vode ili kokosovog mlijeka. U slučaju da je jelo prerijetko, dodajte krumpir narezan na manje komade, malo riže ili brašna.

Također, malo soka od limuna će neutralizirati preveliku slanoću.

Kada je riječ o preslanoj slanini, pršutu ili šunki, pokrijte ih mokrom krpom koja bi trebala upiti barem dio soli.

Ako vam sol pobjegne pri dinstanju odrezaka, stvar ćete spasiti nekim blagim umakom, a prije svega ih zalijte bijelim vinom i ostavite na laganoj vatri da ispari.

11.04.2018. 16:29:00
Novi komentar
nužno
nužno