« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 5 godina i 2 mjeseca
ZNATE LI?

Koliko se tijelo mijenja s godinama

Ukoliko se ne bavite sportom, vaši mišići nakon određenog vremena počinju izgledati loše, čak i ako ste mršavi

Počnite na vrijeme...
Počnite na vrijeme... (Arhiva)
Više o

promjene

,

tijelo

,

godine

Tijelo se svakodnevno mijenja, no, mi to ne možemo odmah primijetiti. Često pomislimo kako se ništa ne mijenja, jer nas ništa ne boli.

Bright Side je izdvojio nekoliko promjena koje se ne primjećuju odmah, ali postaju očigledne s godinama.

Na početku je potrebno izdvojiti prvo razdoblje koji se događa u periodu od 15. do 20. godine. Tada se osjećamo energično i rijetko mislimo o starenju. Čak i u tom razdoblju se događaju promjene. Naše kosti prestaju rasti, smanjuje se proizvodnja kolagena i počinju nam rasti kutnjaci.

Postoje i oni koji i s 30 izgledaju kao da imaju 25, što je dobro.

Vanjsko stanje ne mora nužno odražavati i unutarnje i postoje neke stvari koje se počinju mijenjati unutar organizma. Mišići se opuštaju, smanjuju i zamjenjuju salom. Također, više nisu elastični i nedostaje im kolagena.

Znanstvenici savjetuju da, iako izgledate dobro bez vježbanja, počnete vježbati. Ukoliko se nikako ne bavite sportom, vaši mišići nakon određenog vremena počinju izgledati loše, čak i ako ste mršavi.

Neki znanstvenici smatraju da se tijelo razvija do 38. godine, a zatim počinje starenje.

Promjene se događaju brzo i uključuju: smanjen broj živčanih stanica, nakupljanje masnoća u tijelu, pogoršan vid, povećanu osjetljivost u kostima i zglobovima, kao i povišen pritisak. Do 60. godine ljudsko tijelo se poprilično promijenilo od mladosti i izgled osobe uveliko zavisi od načina života koji je vodio.

Zbog svih navedenih činjenica, znanstvenici savjetuju da bez obzira koliko godina imali i kako se osjećali, redovnim vježbama i fizičkim aktivnostima, možete pomoći svom organizmu.

Stoga, navalite!

27.02.2019. 18:01:00
Novi komentar
nužno
nužno