« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 1 godinu i 8 mjeseci
SAVJETI

Kako se razbuditi bez kave

Mnogi od nas dan započinju šalicom kave kako bi se razbudili, ali osim kofeina postoje i drugi načini koji vam mogu pomoći u tome

Kava vam zapravo ne treba...
Kava vam zapravo ne treba... (Arhiva)
Više o

kava

,

buđenje

,

buženje bez kave

Jutarnja kava je prva stvar koju većina ljudi pije ujutro, sa željom da se dobro probude i krenu u dan... a zapravo vam ne treba.

Evo par stvari koje vam mogu pomoći pritom...

Hranjivi međuobroci - jedan od razloga zašto se poslijepodne osjećate pospano jest težak obrok koji ste pojeli tijekom ručka. Naime, probavljanje hrane može oduzeti dosta energije pa se možete osjećati umorno i omamljeno. Uz to, mnogi posežu za slatkim stvarima koje nam daju nalet energije, no to nije baš najbolja opcija. Bolje bi bilo pripremiti neke zdrave, hranjive grickalice i pločice jer će takvi hranjivi međuobroci moći održavati razinu šećera u krvi.

Preskočite ugljikohidrate za doručak - ako želite održati razinu energije stabilnom tijekom jutra kako biste je mogli obnoviti do ručka, izbjegavajte unos ugljikohidrata tijekom doručka. Ugljikohidrati mogu uzrokovati prebrzi porast šećera u krvi, a zatim dolazi do pada, piše healthybuilderz. Bolja opcija je da pojedete hranu bogatu proteinima kao što su jaja, žitarice i voće.

Sunce - provedite neko vrijeme na suncu i primijetit ćete da vam do dati nalet energije. Ako vam se ujutro pomalo spava, isprobajte ovu tehniku.

Vježbajte - još jedna tehnika koju možete koristiti da se razbudite jest vježbanje. Čak i ako odvojite samo 10 minuta za vježbanje, to je dovoljno da vam se ubrza rad srca i da vam krv pumpa kroz cijelo tijelo. Možete skakati, trčati neko vrijeme ili se baviti bilo kojom drugom fizičkom aktivnosti i primijetit ćete da vam je mozak puno budniji i oštriji, a više se nećete osjećati ni pospano.

Završite tuširanje hladnim ispiranjem - tuširanje vam zasigurno može pomoći da se razbudite, ali trebali biste ga završiti hladnim ispiranjem. Naime, zbog tople vode se možete osjećati opušteno i pospano, a hladna voda će vas razbuditi.

Sve u svemu, kava vam ne treba rano ujutro... no, znamo koliko je volimo ;)

17.08.2022. 09:01:00
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    17.08.2022. 12:40
    Jutarnji sex
Novi komentar
nužno
nužno