« Zdravlje
objavljeno prije 10 godina i 9 mjeseci
ZDRAVLJE

Kako se osjećati dobro kada je vrijeme tako loše?

Mali trikovi koji pomažu pri smanjenju zimske potištenosti

Kako se iščupati iz depresije
Kako se iščupati iz depresije (Arhiva)
Više o

zimska potištenost

,

depresija

,

lijek

,

odmor

,

raspoloženje

Različiti faktori čine zimu tmurnom i deprimirajućom sezonom. To je doba godine kada ljudi osjećaju manjak energije te prevladava tromost i mrtvilo. Više je  prehlada i gripe. Ipak, zima može biti kreativno i produktivno razdoblje. Nudimo nekoliko načina koji vam mogu pomoći da se osjećate dobro i kada je vrijeme loše.

• Otiđite na zimski odmor

Promjena klime i stimulacija koju donosi novi doživljaj i iskustvo sigurno će poboljšati vaše raspoloženje.

• Započnite s programom tjelovježbe

Kraći dani i duže noći pružaju idealnu priliku da se ode u neki sportski centar. Ne samo da će vaše tijelo postići puno bolju kondiciju, nego će se poboljšati i vaše raspoloženje.

• Čitajte radi ohrabrenja

Vrlo djelotvoran način da se smanji zimska potištenost je opskrbiti se inspirativnim knjigama i nekim priručnicima za samopomoć.

• Smanjite unos masnoća u organizam

Hrana s velikim udjelom masnoća povećava razinu masti u krvi i smanjuje količinu kisika koja je na raspolaganju u mozgu. Rezultat toga može biti pospanost i manjak energije. Preporučuje se prehrana s više kruha, žitnih pahuljica, tjestenine, voća i povrća.

Sport je jako bitan
Priuštite si dobar odmor, upišite se u neki sportski centar, jedite zdravije, udijelite si kompliment i strpljivo pričekajte proljeće.
• Budite svjesni svojih osobina

Napravite inventuru jakih strana svoje ličnosti i svojih uspjeha. Bacite pogled na sebe i izvucite korist od toga. Uspijevate li izgurati posao svaki dan? Jeste li dobar prijatelj? Nakon inventure, proslavite ono dobro u vašem životu, dajući si kompliment ili čineći za sebe nešto posebno.

• Izjurite iz kuće

Ova je taktika često upješna. Primjerice, zašto, uz suglasnost supruge, ne otići iz kuće kroz nekoliko nedjeljnih popodneva i pogledati sportsku utakmicu. Tih nekoliko sati gotovo uvijek podignu duh i volju čovjeka.

• Budite strpljivi - vrijeme će se promijeniti

Imajte na umu da ste svakim danom koji prođe, bliže proljeću koje dolazi. 

19.02.2012. 20:29:00
Novi komentar
nužno
nužno