« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 1 godinu i 7 mjeseci
SAVJETI

Kako produžiti životni vijek

Stručnjaci tvrde da prehranom i stilom života žene mogu produljiti životni vijek za 14 godina i zamjetno podići kvalitetu života

Recept je prilično jednostavan
Recept je prilično jednostavan (Arhiva)
Više o

dugovječnost

,

dug život

,

život

,

mediteranska prehrana

Dugovječnost je nešto čemu svi, makar podsvjesno, težimo, a recepti za njeno postizanje tražena su roba na Googlu... pa evo što o tome kažu stručnjaci.

Naime, znanstvenici s Harvarda završili su jednu od najvećih studija o zdravlju i dugovječnosti u SAD-u. Pune 34 godine analizirali su životne navike 27-godišnjakinja i došli do zaključka da ključ dugovječnosti i vitalnosti leži u mediteranskoj prehrani.

"Prevencija ima golem utjecaj na životni vijek i na zdravlje. Dokazali smo da je mediteranska prehrana bogata svježim namirnicama, voćem i povrće, najzdravija. Ona zaista čini čuda za naš organizam", poručuju znastvenic koji su radili na istraživanju.

Osim mediteranske prehrane vrlo je važna i tjelesna aktivnost, a riječ je o najmanje pola sata tjelovježbe na dan.

Uživanje u crnom vinu također nije isključeno. čaša kvalitetnog vina nakon ručka ili kao opuštanje u večernjim satima više je nego dobrodošla.

Na koncu, bitna je i zdrava tjelesna težina. Indeks tjelesne mase trebao bi za oba spola biti između 18.5 i 24.9 kg/m2.

Stručnjaci tvrde da ovakvom prehranom i stilom života žene (pošto je na njima provedeno istraživanje) mogu produljiti životni vijek za 14 godina i zamjetno podići kvalitetu života.

Naravno podrazumijeva se da ćete prestati pušiti, ukoliko pušite. I to bi bilo to...

01.05.2018. 11:14:00
Novi komentar
nužno
nužno