« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 4 godine i 8 mjeseci
OVAKO...

Kako pravilno njegovati ruke

Najvažniji vanjski čimbenik starenja ruku je prekomjerno izlaganje suncu, što izaziva mrlje, pigmentaciju i uništava kolagen i elastin u koži

Hidratacija je najvažnija
Hidratacija je najvažnija (Shutterstock)
Više o

ruke

,

njega ruku

Bore i mrlje na rukama prvi su znakovi starenja kože, pa iako u tome nema ništa loše u tome, mnogi ljudi, osobito žene, žele što dulje zadržati mlađi izgled.

Pa kako onda usporiti starenje? Dermatologinja dr. Sharon Wong otkrila je za Goodhousekeeping što možete učiniti kako biste smanjiti bore i mrlje.

Koža na gornjoj strani ruku prirodno je tanka i prvo pokazuje znakove starenja. Najvažniji vanjski čimbenik starenja ruku je prekomjerno izlaganje suncu, što izaziva mrlje, pigmentaciju i uništava kolagen i elastin u koži - to su dva glavna proteina koji koži daju gipkost i elastičnost.

Dalje na kožu utječe i genetika, ali i gubitak estrogena u menopauzi uzrokuje veći gubitak kolagena.

Nikad nije kasno početi primjenjivati kremu za sunčanje, a važno ju je stavljati nekoliko puta tijekom dana.

Stavljajte kremu za sunčanje tijekom vožnje, ali i tijekom oblačnog dana, istraživanja pokazuju da 80 posto UV zraka prolazi i kroz oblake.

Zbog pojave bora redovito hidratizirajte kožu, nekoliko puta tijekom dana. Krema trebaju sadržavati retinol koji pomaže kod proizvodnje kolagena.

Nokti sporije rastu, postaju tanji i lomljiviji s godinama. Stoga su skloniji listanju. Boja noktiju također se može mijenjati s vremenom - postajući siva ili žuta.

Dermatologinja dalja savjetuje redovito hidratiziranje i masiranje vrhova prstiju i oko noktiju, izbjegavajte izravan dodir s oštim kemikalijama, a manikure i lakove za noktesvedite na minimum.

03.09.2019. 15:01:00
Novi komentar
nužno
nužno