« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 5 godina i 9 mjeseci
SAVJETI

Kako pravilno čuvati hranu'?

Ambalaže u kojima doma donesete povrće i voće reciklirajte, a povrće i voće pospremite u hladnjak bez ikakve zaštite

Znate li čuvati hranu?
Znate li čuvati hranu? (Arhiva)
Više o

hrana

,

savjeti

,

čuvanje hrane

Hranu nije jednostavno čuvati, ali uz nekoliko trikova i pravila hrana koju spremate u svojoj kuhinji uvijek može biti ukusna i svježa.

Ambalaže u kojima doma donesete povrće i voće reciklirajte, a povrće i voće pospremite u hladnjak bez ikakve zaštite. Povrće i voće se treba okružiti zrakom kako bi što duđže bilo svježe, ali maline i jagode zaštitie nekom plastičnom posudiceom kako se ne bi zgnječile.

Čuvanje gljiva

Gljive je potrebno uvijek čuvati u frižideru u papirnatim vrećicama, a i svo ostalo voće i povrće treba stajajti u frižideru kako bi što dulje ostalo svježe.To pravilo jedino ne vrijedi za banane kojima nije mjesto u frižideru jer tamo pocrne.

Što se tiče čuvanja hrane u hladnjaku potrebno ju je čuvati na poseban način, a to je da od kuhane hrane odvojite sirovu kako bi se izbjegla kontaminacija. Sirova mesa trebate držati zatvorena na zadnjoj polici u posudama, a odleđenu hranu nikada ne bi smjeli zamrzavati ponovo. Isto tako i otvorene limenke se više ne bi smjele vraćati u frižider.

Tvrde grožđice

Tvrde grožđice možete omekšati tako da u posudu s grožđicama dolijete hladnu vodu i ulijevajte sve dok voda ne prekrije grožđice. Nakon toga se grožđice s hladnom vodom stave na jaku vatru i ostave sve dok voda ne zakuha.

Sve savjete pročitajte na blogu zenskisvijet.com

Piše: Ana Zibar/zenskisvijet.com
31.07.2018. 09:01:00
Novi komentar
nužno
nužno