« Žene
objavljeno prije 13 godina
KOJE SU NJIHOVE TAJNE?

Kako poznate žene zadržavaju ili vraćaju lijep izgled tijekom i nakon trudnoće

Kako sve te glumice i pjevačice brzo nakon trudnoće dovedu svoje tijelo do sjajnog izgleda? Svaka ima svoju priču

Angelina Jolie
Angelina Jolie (Getty Images)
Više o

trudnoća

,

dijeta

,

Jessica Alba

,

Angelina Jolie

,

Catherine Zeta-Jones

,

Halle Berry

,

trudnice

,

mršavljenje

,

izgled

Trudnoća je sama po sebi poprilično naporna uz jutarnje mučnine i ostale tipične probleme, a kad se beba rodi, svijet se zaista okreće naglavačke. Međutim, pored svega toga, trudnoće i porodiljskih bolova, žene se moraju suočiti s novom nedaćom - viškom kilograma. A kad povrh svega pogledamo poznate ličnosti koje nakon trudnoće vrlo brzo dolaze u formu ili čak izgledaju još bolje, moramo se zapitati kojim se to trikovima služe. Ako pali kod njih, zašto ne bi i kod drugih žena?

Halle Berry i Jessica Alba. I jedna i druga glumica su iskušale takozvani „321 Baby Budge Be Gone" program mršavljenja kojega je osmislila hollywoodska trenerica Ramona Braganza. Sama dijeta je poprilično skupa, znatno skuplja od drugih jer je specijalno dizajnirana za majke i bebe nakon poroda. Brojevi 321 označavaju sljedeće - 3 glavna obroka, 2 međuobroka i 1 litra vode na dan. Ova je dijeta slična South Beach programu jer se fokusira na unos niskoglikemijksih ugljikohidrata uz ogromne količine povrća i bjelančevina. Ako je suditi po fenomenalnom posttrudničkom izgledu Albe i Berry, čini se da dijeta zaista pali.

Catherine Zeta Jones. Ako ste gledali dodjelu nagrade Oscar 2003. Godine, sigurno niste zaboravili ovu glumicu kako izvodi skladbu „All that Jazz" iz mjuzikla „Chicago". Glumica je tada bila trudna 8 mjeseci, ali se ljuljala i njihala poput balerine. Nju spominjemo čisto da vas podsjetimo kako je svaka žena trudnica iznimno lijepa u svakom kontekstu, a to je Zeta Jones vrlo dobro pokazala na dodjeli.

Penelope Cruz. Zatrudnjela je dok je snimala 4. nastavak Pirata s Kariba i za razliku od drugim poznatih mama, ona niakda ije bila klasična mršavica. Štoviše, nakon trudnoće tijelo joj se popunilo na pravim mjestima tako da danas izgleda bolje nego ikada - zaobljena, ali u formi. Ona nikada nije vjerovala u izgladnjivanje ili vježbanje do iznemoglosti već je proces mršavljenja shvaćala kao putovanje na kojem radi ono što najviše voli - plesanje. Kako je jednom prigodom i sama rekla, „obožavam ples i balet i odlazak u teretanu mi je dosadan". Njen fitnes režim uključuje - plesanje, jogu, istezanje, vježbe snage, kardio-vježbe i pilates.

Angelina Jolie. Za vrijeme prve trudnoće i kada je nosila blizance Jolie se gotovo uopće nije udebljala. To baš i nije najpametnija stvar za trudnicu (kod poznatih ličnosti je drugačije jer imaju novca i uz njih su stručnjaci 24 sata na dan), ali vrijedi malo promotriti njenu filozofiju. Iznimno ju je pogodio problem gladi u nerazvijenim zemljama pa je tako prisvojila način prehrane temeljen na iskustvima iz tih sfera. Jela je samo onoliko koliko je bilo potrebno njenoj djeci da se normalno razviju i da dobiju sve elementarne hranjive tvari. Njena trudnička prehrana uključivala je malo ugljikohidrata, puno svježeg voća i povrća, mlijeko, čaj, vodu i ribu. 

14.06.2011. 16:53:00
Novi komentar
nužno
nužno