« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 2 godine i 3 mjeseca
SAVJETI

Kako popraviti cirkulaciju

Kada cirkulacija ne funkcionira kako treba, pojavljuju se razni znakovi, najčešće u rukama i nogama, koji upućuju na potencijalne probleme

Ako trebate popraviti cirkulaciju...
Ako trebate popraviti cirkulaciju... (Arhiva)
Više o

cirkulacija

,

noge

,

ruke

Postoje vježbe koje mogu pomoći kod loše cirkulacije nogu. Važno ih je izvoditi kontinuirano, te u nekoliko ponavljanja, koja se s vremenom mogu povećati. Osim vježbi, za cirkulaciju su dobre i druge aktivnosti kao trčanje, joga, skakanje na trampolinu te mnogi sportovi.

Čučanj - čučnjeve je potrebno raditi tri puta tjedno po 20 ponavljanja u tri serije. Važno je da su pri tome leđa ravna, a spuštate se koliko možete bez osjećaja boli. Čučnjevi će pokrenuti cirkulaciju, a da bude zabavnije, možete dodati i razne varijacije.

Koljena na prsa - za ovu vježbu je potrebno leći na leđa savijenih koljena, tako da su stopala na podu. Jedna noga se podiže prema prsima i ostaje u tom položaju nekoliko sekundi, a potom se isto ponovi i drugom nogom. Vježbu je potrebno ponoviti deset puta, tako da svaka noga napravi deset ponavljanja.

Podizanje nogu - ova vježba se izvodi u stajaćem položaju. Ako vam treba, s jedne strane tijela stavite stolicu zbog održavanja ravnoteže. Ruku prislonite na stolicu, a drugu nogu podižite u zrak i zadržite tako deset sekundi. U ovom položaju možete nekoliko puta zategnuti i otpustiti stopalo. Svaku nogu napravite deset ponavljanja, a s vremenom probajte istu vježbu bez potpore stolca.

Podizanje prsti i pete od poda - druga jednostavna vježba izvodi se u stajaćem položaju, a potrebno je samo zategnuti stopalo i podizati prvo prste obje noge prema stropu, a potom stati na prste i podizati pete. Isto se može raditi i u sjedećem položaju pri čemu su noge malo udaljene od poda, točnije vise u zraku. Za bolji učinak, možete vrtjeti noge prvo u jednu, a potom u drugu stranu.

Osim ovih vježbi, od pomoći mogu biti i vježbe koje uključuju masažni roler kojim se mogu masirati bedra, potkoljenice ili listovi.

Dodatne vježbe i savjete možete pogledati u videu.

03.02.2022. 18:01:00
Novi komentar
nužno
nužno