« Život
objavljeno prije 13 godina i 4 mjeseca
ZAJEDNO STE JAČI

Kako partneru pomoći u borbi s kilogramima

samo mršavljenje je puno teže od toga što partneru trebate reći da ima viška kilograma - budite mu potpora u svakom trenutku i nemojte mu svojim ponašanjem otežavati mršavljenje

Fotografija vijesti
Više o

debljina

,

mršavljenje

,

višak kilograma

Pitanja težine i viška kilograma vrlo su teška za raspravljanje čak i u najkvalitetnijim vezama. Oba spola imaju poteškoća u započinjanju razgovora na tu temu podjednako (isto vrijedi i kad kilograme pokušavaju skinuti), ali ako se zaista uzmu u obzir osjećaji partnera, stvar može biti nešto lakša.

Ako ste primijetili da vam se partner udebljao i to vam, onako, smeta, što je sasvim normalno, morate se potruditi svoje komentare iznijeti s puno takta i natjerati drugu stranu da shvati kako to radite iz ljubavi, zabrinutosti i zato što vam je stalo do nje, a ne samo zbog sebičnosti.

Međutim, na kraju se ispostavi da je samo mršavljenje puno teže od toga kako reći partneru da bi 'trebao' ići na dijetu i vježbati. No jednom kad zaobiđete tu prepreku i partner počne nešto činiti po tom pitanju, evo kako mu prema pisanju portala Stuff.co.nz možete pomoći u bitci s prekomjernom težinom i nakupljanjem kilograma:

  1. Obratite pozornost na vlastito ponašanje koje bi partneru moglo otežati mršavljenje. Ako jedete čokoladu dok bi vaš partner trebao to izbjegavati, sigurno mu nećete olakšati čitavu stvar.
  2. Pronađite način da zajedno vježbate ili da se krećete. ali da to bude u sklopu vašeg vremena za druženje i međusobno povezivanje. na primjer, kad se vratite s posla, odite u dulju šetnju i popričajte o planovima ili o tome kakav je bio dan.
  3. Planirajte zajednički šoping namirnica i raspored jedenja. Poznato je da bolje i zdravije jedemo ako sjednemo, složimo raspored jedenja i napišemo što nam sve treba pa krenemo u kupovinu namirnica.
  4. Budite uz partnera tijekom teških trenutaka, a njih će sigurno biti. Čokoladi, nezdravoj hrani i pićima teško je odoljeti, naročito ako ih izbjegavao neko vrijeme. Budite podrška partneru jer žudnja za ovim stvarima može stvoriti negativno raspoloženje i ozračje. Saslušajte partnera i pomognite mu da ostane ustrajan i discipliniran.
11.02.2011. 07:30:00
Novi komentar
nužno
nužno