« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 10 godina
LJETO

Kako nas liječi more

Da, znamo da nije jednostavno odvesti obitelj na more, no kad pročitate koje sve blagodati daje, potrudit ćete se za barem par dana

More nas može liječiti
More nas može liječiti (Arhiva)
Više o

more

,

ljekovito djelovanje

More je ljekovito za ljude, to su znali još stari Grci koji su smislili terapiju morskom vodom i liječili sve od astme preko ekcema i psorijaze do bolova u leđima, a legendarni Hipokrat velik dio svog vremena utrošio je na promatranje djelovanje morske vode na rane. Francuzi su još pred više od 150 godina otvarali centre za liječenje morskom vodom.

Zašto more može liječiti? Za početak, u njemu se nalaze svi elementi potrebni za naš život, naročito minerali, a kako morska voda prodire duboko u našu kožu, tamo ostaju minerali i elementi u tragovima.

Morske alge pravi su izvor zdravlja i ljepote jer obiluju mineralima koji poboljšavaju izgled kože obnavljajući stanice, stimuliraju metabolizam, sprječavaju upale i još štošta. 

>> Za bolje zdravlje jedite alge >>

Morska sol, s druge strane, djeluje kao antihistaminik i antiseptik, učinkovito pomažući koži, a kako je zrak u blizini mora pun negativnih iona, lakše dišemo, što naročito pogoduje osobama koje boluju od astme. 

>> Poklonite koži najbolji tretman - morsku vodu >>

Kad svemu tome dodamo antistresni učinak mora i valova, vitamin D koji nam daje sunce i time smanjuje simptome depresije, nema nam druge nego se otići okupati barem nekoliko puta i upiti energije koju nam je grad isisao. 

16.06.2014. 13:24:00
Novi komentar
nužno
nužno