« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 7 mjeseci i 16 dana
SAVJETI

Kako napraviti digitalnu detoksikaciju?

Vaši pametni telefoni trebali bi, idealno, ostati u torbi ili izvan vidokruga tijekom radnog dana kako bi se spriječila dodatna ometanja

Ne trebate ga utopiti, naravno :)
Ne trebate ga utopiti, naravno :) (Arhiva)
Više o

detoksikacija

,

digitalna detoksikacija

Detoksikacija se uobičajeno odnosti na tijelo, ponekad i na mozak, no ima i treća, ništa manje važna vrsta - digitalna detoksikacija.

Danas zaposleni često provedu većinu radnog dana uz računalo i mobilne telefone zbog rapidne digitalizacije, zbog čega može doći do povećanja obujma posla, ali i do digitalnog preopterećenja.

Kada tehnologija postane sveprisutniji dio vašeg radnog dana trebali bi je koristiti manje u slobodno vrijeme, predlaže Julia Kroell, psihologinja iz IFBG-a, njemačke udruge za zdravlje na radnom mjestu. 

Digitalne tehnologije mogu postati stresori, kažu stručnjaci.

Međutim, postoje relativno jednostavni načini kako se to može spriječiti, primjerice, deaktiviranjem notifikacija i micanjem pretplata na nepotrebne newslettere.

Vaši pametni telefoni trebali bi, idealno, ostati u torbi ili izvan vidokruga tijekom radnog dana kako bi se spriječila dodatna ometanja.

Oni koji nemaju snage to učiniti trebali bi pribjeći "digitalnoj kutiji za detoksikaciju", odnosno trebali bi mobitel vaditi iz kutije samo kada je to uistinu potrebno.

Na pauzama šetajte ili razgovarajte s kolegama! 

 

14.03.2020. 15:48:36
Novi komentar
nužno
nužno