« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 4 godine i 1 mjesec
EH, DA... :)

Kako ostati pozitivan

Mnogi ne znaju da pozitivne emocije imaju važnu ulogu u našim životima te uvelike poboljšavaju naše psihičko zdravlje.

Ne dajte se smesti...
Ne dajte se smesti... (Arhiva)
Više o

pozitiva

Mnogi se pitaju koja je korist od pozitivnih emocija osim trenutnog osjećaja zadovoljstva koji ne traje dugo i ne ostavlja nikakve specifične posljedice na naše funkcioniranje.

Određeni trenuci u ljudskom životu karakterizirani kao pozitivna iskustva često su popraćeni i pozitivnim emocijama kao što su radost, ljubav ili zabava te su to trenuci u kojima nije prisutna nikakva negativna emocija.

Međutim, mnogi ne znaju da pozitivne emocije imaju važnu ulogu u našim životima te uvelike poboljšavaju naše psihičko zdravlje.

Kada doživljavamo neko pozitivno iskustvo, nema mjesta neugodnim emocijama u tom trenutku.

Međutim, kada doživljavamo neko negativno iskustvo, pozitivne emocije se mogu pojaviti i na taj načini poništiti djelovanje onih negativnih emocija te utjecati neizravno na naš organizam, uključujući fizički i psihički sustav.

Važno je naglasiti da pozitivne emocije same po sebi daju mnoge beneficije našem organizmu. Doživljavanje pozitivnih emocija potiče izlučivanje neurotransmitera koji poboljšavaju raspoloženje i opće fizičko stanje pojedinca.

Na primjer, radost je jedna od pozitivnih emocija koja ljudima daje potrebu za nekom ugodnom aktivnošću, kao što je kreativnost ili druženje. Radost je toliko jaka emocija da, kada je osobe intenzivno doživljavaju, omogućuje osjećaj pomicanja granica i prevladavanja prepreka koje su se nekad činile nemogućima.

14.03.2020. 18:01:00
Novi komentar
nužno
nužno