Kako jednostavo smanjiti unos soli?
Ljutina iz čili papričica aktivira dio u mozgu koji percipira slanoću, čineći pritom da mozak hranu doživljava slanijom
Sol se prometnula u jednog od najvećih neprijatelja našeg organizma i zdravlja, no ne zbog vaših "loših navika" - jednostavno, trpaju je proizvođači nemilice u sve moguće, tamo gdje je treba i ne treba.
No, upravo je to i razlog što je unosimo previše i doktori nam skaču po glavi zbog visokog tlaka, a najlakši način da smanjite unos soli u organizam i poboljšate svoj zdravlje je da zaljutite svoju hranu. Studija objavljena u American Heart Association Journal pokazala je da ljudi koji jedu ljuću, a manje slanu hranu imaju niži krvni tlak.
"Znanstvenici su otkrili kako ljutina iz čili papričica aktivira dio u mozgu koji percipira slanoću, čineći pritom da mozak hranu doživljava slanijom no što zapravo jest, što u biti znači da unosite u tijelo manje soli. Stručnjaci smatraju kako je ovo dobra strategija za izbacivanje viška soli iz prehrane", stoji u članku.
Previše soli može dovesti do visokog tlaka, bolesti bubrega, bolesti srca i moždanog udara.
Novi komentar