« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 6 godina i 8 mjeseci
SAVJETI

Kako i zašto skinuti višak oko struka

Ukoliko osoba želi poboljšati zdravlje i smanjiti obujam struka savjetuje se da poveća unos proteina i zdravih masnoća, jede manje obroka u više navrata, smanji unos ugljikohidrata i pojača kretanje

Riješite se špekeca oko struka
Riješite se špekeca oko struka (Shutterstock)
Više o

masnoće

,

višak kilograma

,

obujam struka

Višak kilograma u području trbuha može, osim na nezadovoljstvo fizičkim izgledom, utjecati i na zdravlje. Naime, viškom masnoća na području trbuha uzrokuje se hormonalne poremećaje, probleme s plodnošću, dijabetesa, visokog krvnog tlaka i problema sa štitnjačom.

Što ima više masnog tkiva na području trbuha to se manje proizvodi hormon adiponektin koji smanjuje upale i stres te je povezan s hormonom za kontrolu apetita. Na taj se način povećavaju rizici od prejedanja i upalnih procesa u organizmu.

Ukoliko osoba želi poboljšati zdravlje i smanjiti obujam struka savjetuje se da poveća unos proteina i zdravih masnoća, jede manje obroka u više navrata, smanji unos ugljikohidrata i pojača kretanje.

Kako bi se smanjile masnoće u području trbuha savjetuje se povećati unos vlakana, konzumirati sol u manjim količinama, izbjegavati gazirane sokove, konzumirati suncokretove sjemenke, uvlačiti trbuh, šetati, usisavati, konzumirati avokado, izbaciti alkohol te piti što više vode.

Još savjeta pročitajte na blogu zenskisvijet.com

18.09.2017. 09:01:00
Novi komentar
nužno
nužno