« Muškarci
objavljeno prije 7 godina i 2 mjeseca
STVARNO?

Kako gentleman dolazi na prvi spoj? Bez - cvijeća!

Na prvi izlazak ponesite samo smiješak i budite otvorena uma - cvijeće neka bude kod drugog ili trećeg izlaska kad se već poznajete i pomalo znate kuda to vodi.

Cvijeće nosite kasnije, za početak je dovoljan osmijeh
Cvijeće nosite kasnije, za početak je dovoljan osmijeh (Arhiva)
Više o

cvijeće

,

prvi spoj

,

savjeti

,

muškarci

Iako je cvijeće prilično praktičan znak pažnje prema vašoj dami i nerijetko se poklanja kao znak ljubavi, privrženosti, ali isto tako kao i znak prijateljstva, ono može biti određeni suptilni znak komunikacije. Primjerice ako izlazite s damom koja želi s vama neku romantičnu vezu, ali i više, a vi joj poklonite recimo bijele ruže koje su znak prijateljstva, za razliku od crvenih. Cvijeće je i dio vijenaca na sprovodima, tako da s cvijećem doista treba pažljivo, a ponekad je čak bolje i pojaviti se bez cvijeća.

Jedna od takvih situacija kad je pametnije pojaviti se bez cvijeća je i prvi izlazak, takozvani prvi date. Iako se u nekim sredinama dolazak praznih ruku smatra pomalo nepristojnim, to svakako nije slučaj kod prvog izlaska. Na kraju krajeva prvi izlazak može biti ujedno i posljednji izlazak.

Na prvi izlazak dođite praznih ruku, jer primjerice čokoladu, koliko god fina i prekrasna bila, ona ne jede jer eto možda ima povišeni šećer u krvi, a možda je na dijeti. Cvijeće isto tako, možda leži u njoj neka neotkrivena alergija što je zadnje što vam treba u tom trenutku.

Sve u svemu prerano je za takve geste na slijepo. Iako je to fini džentlmenski potez i većina dama bi ga kao takvog i prihvatila, u ovoj fazi ono može predstavljati situaciju gdje vi niste na istom nivou kao vaša dama. Ona vrlo lako to može shvatiti kao ishitreni i prerani potez, implikaciju na neku romantičnu vezu za koju još nije spremna.

Kod mlađih pak dama cvijeće kao gestu mogu smatrati jednim klišejom da ih što prije odvedete u krevet, što vam doista ne ide na ruku.

Stoga na prvi izlazak ponesite samo smiješak i budite otvorena uma. Cvijeće neka bude kod drugog ili trećeg izlaska kad se već poznajete i pomalo znate kuda to vodi.

Sve savjete za prvi izlazak pročitajte na portalu Gentleman.hr

04.03.2017. 17:14:00
Novi komentar
nužno
nužno