objavljeno 04.03.2017. 17:14:00
STVARNO?

Kako gentleman dolazi na prvi spoj? Bez - cvijeća!

Na prvi izlazak ponesite samo smiješak i budite otvorena uma - cvijeće neka bude kod drugog ili trećeg izlaska kad se već poznajete i pomalo znate kuda to vodi.

Cvijeće nosite kasnije, za početak je dovoljan osmijeh
Cvijeće nosite kasnije, za početak je dovoljan osmijeh (Arhiva)

Iako je cvijeće prilično praktičan znak pažnje prema vašoj dami i nerijetko se poklanja kao znak ljubavi, privrženosti, ali isto tako kao i znak prijateljstva, ono može biti određeni suptilni znak komunikacije. Primjerice ako izlazite s damom koja želi s vama neku romantičnu vezu, ali i više, a vi joj poklonite recimo bijele ruže koje su znak prijateljstva, za razliku od crvenih. Cvijeće je i dio vijenaca na sprovodima, tako da s cvijećem doista treba pažljivo, a ponekad je čak bolje i pojaviti se bez cvijeća.

Jedna od takvih situacija kad je pametnije pojaviti se bez cvijeća je i prvi izlazak, takozvani prvi date. Iako se u nekim sredinama dolazak praznih ruku smatra pomalo nepristojnim, to svakako nije slučaj kod prvog izlaska. Na kraju krajeva prvi izlazak može biti ujedno i posljednji izlazak.

Na prvi izlazak dođite praznih ruku, jer primjerice čokoladu, koliko god fina i prekrasna bila, ona ne jede jer eto možda ima povišeni šećer u krvi, a možda je na dijeti. Cvijeće isto tako, možda leži u njoj neka neotkrivena alergija što je zadnje što vam treba u tom trenutku.

Sve u svemu prerano je za takve geste na slijepo. Iako je to fini džentlmenski potez i većina dama bi ga kao takvog i prihvatila, u ovoj fazi ono može predstavljati situaciju gdje vi niste na istom nivou kao vaša dama. Ona vrlo lako to može shvatiti kao ishitreni i prerani potez, implikaciju na neku romantičnu vezu za koju još nije spremna.

Kod mlađih pak dama cvijeće kao gestu mogu smatrati jednim klišejom da ih što prije odvedete u krevet, što vam doista ne ide na ruku.

Stoga na prvi izlazak ponesite samo smiješak i budite otvorena uma. Cvijeće neka bude kod drugog ili trećeg izlaska kad se već poznajete i pomalo znate kuda to vodi.

Sve savjete za prvi izlazak pročitajte na portalu Gentleman.hr

04.03.2017. 17:14:00
http://m.metro-portal.hr/kako-gentleman-dolazi-na-prvi-spoj-bez-cvijeca/103480/