« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 5 godina i 6 mjeseci
SAVJETI

Kako do ravnog trbuha?

Ravan trbuh ukazuje na čvrste mišiće koji će pomoći pri pravilnom držanju, što će nadalje omogućiti organizmu besprijekorno funkcioniranje... a i dobro izgleda

Dobro, ne moramo svi imati baš ovakav sixpack...
Dobro, ne moramo svi imati baš ovakav sixpack... (DeviantArt)
Više o

vježbe

,

trbušnjaci

,

ravan trbuh

Ravan i čvrst trbuh pokazatelj je zdravlja, a i nije loš adut za privlačenje osoba koje vam se sviđaju.

Naime, osim estetike, ravan trbuh ukazuje na čvrste mišiće koji će pomoći pri pravilnom držanju, što će nadalje omogućiti organizmu besprijekorno funkcioniranje. Znači, ukratko, treba vam - no problem je što svi znamo da se do njega dolazi trbušnjacima.

Ako niste fanatik sporta i vježbanja, već vam je i par trbušnjaka teška tlaka, pa nije loše znati koliko ih treba napraviti svakoga dana da bi se nakon nekog vremena ukazali ti toliko željeni mišići.

Trbušnjaci su najpopularnija vježba za trbuh, a specifičnost izvođenja trbušnjaka je u tome što ova vježba, bez obzira na to koliko često je izvodili, nikada ne postane lagana. Upravo zato želimo izbjeći izvođenje prevelikog broja trbušnjaka pa je dobro znati koliko zapravo trbušnjaka treba napraviti dnevno da bi rezultati bili vidljiv.

Odgovor je manji nego što mislite - 30 trbušnjaka, no tome treba dodati i podizanje nogu, plank i druge vježbe za učvršćivanje abdomena. Pripazite i na ishranu jer ukoliko se ne hranite zdravo, nijedna vježba neće imati dugoročni učinak.

Ukoliko se budete pridržavali toga, jasno definirane trbušne mišiće vidjet ćete već nakon nekoliko tjedana, a savjetujemo da vam izvođenje trbušnjaka bude svakodnevna ili barem redovita navika.

Vrijedi podsjetiti da je prilikom vježbanja trbušnjaka vrlo važno pravilo poduprijeti glavu i vrat. To činimo tako da prekrižimo prste na potiljku, čime podupiremo glavu i tako štitimo vrat od istezanja. Međutim, ruke nam nikada ne smiju služiti tome da guramo glavu prema naprijed da bismo lakše podigli tijelo.

Također, trbušnjake uvijek treba raditi sa savijenim koljenima i bez podizanja stopala s poda. Stopala vam može pridržavati druga osoba ili ih možete pričvrstiti tako što ćete ih staviti ispod kauča.

Dakle, navalite, a evo i kako:

07.11.2018. 09:01:00
Novi komentar
nužno
nužno