« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 8 godina i 9 mjeseci
MLJAC

Kako će vam voće i povrće produžiti život

Svaki obrok koji obiluje voćem ili povrćem smanjuje rizik smrtnosti od kardiovaskularnih bolesti za 5 %, što znači da dodatna 4 obroka voća ili povrća dnevno smanjuju stopu smrtnosti za čak 20 %

Voće i povrće produžit će vam život
Voće i povrće produžit će vam život (Wikipedia)
Više o

smrtnost

,

voće

,

povrće

,

kardiovaskularne bolesti

Koliko zapravo unos voća i povrća utječe na smrtnost i razvoj raznih bolesti? Američki i kineski znanstvenici analizirali su podatke iz 16 različitih istraživanja koja su uključila preko 800 000 ljudi u dobi između 4 i 26 godina i njihova saznanja stvarno su fascinantna.

Pokazalo se kako svaki obrok koji obiluje voćem ili povrćem smanjuje rizik smrtnosti od kardiovaskularnih bolesti za 5 %, što znači da dodatna 4 obroka voća ili povrća dnevno smanjuju stopu smrtnosti za čak 20 % kod osoba iste starosne skupine koje pojedu moža jednu voćku dnevno.

Jednako tako, znanstvenici su utvrdili kako nema dodatnih koristi jedemo li više od 4-5 obroka dnevno koji su bogati voćem i povrćem, što pokazuje kako je zapravo važno unijeti određenu količinu vitamina i minerala potrebnih za rad organizma i naš imunološki sustav i to se vrlo lako može učiniti hranom, umjesto dodatnom suplementacijom multivitamina i minerala u raznim oblicima.

U slučaju da jedete dovoljnu količinu voća i povrća uz sve obroke u danu, ne treba vam dodatan unos vitamina i minerala - to vas neće učiniti zdravijima, i još uvijek nije sigurno može li suplementacija u potpunosti zamijeniti nutrijente iz voća i povrća.

Prehrana bogata važnim mikronutrijentima, vitaminima i mineralima koje unosimo kroz voće i povrće itekako utječe na konačnu stopu smrtnosti i mogućnost od razvoja bolesti, a uključimo li uz to još i neke dodatne faktore poput redovite tjelovježbe dobit ćemo formulu za duži i kvalitetniji život.

04.09.2015. 11:34:29
Novi komentar
nužno
nužno