« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 2 godine
SAVJETI :)

Kako će vam banane izravnati trbuh?

Banane su zdrave i dobre za mnogo stvari, a mogu pomoći i kod skidanja sala s trbuha

Mogu biti odličan način skidanja kilograma
Mogu biti odličan način skidanja kilograma (Arhiva)
Više o

mršavljenje

,

banane

,

salo na trbuhu

Vrijeme je da počnete razmišljati o ljetu i ravnom trbuhu, a za to je važno izabrati prave namirnice koje ćete konzumirati. Među onima koje mogu biti jako korisne za topljenje sala su i banane.

Evo kako one točno pomažu pri mršavljenju.

Mogu vam pomoći da izbjegnete žudnje - "Kada živite ili radite u stresnom okruženju, razine korizola su vam visoke, zbog čega žudite za hranom prepunom šećera", rekla je dr. Sandra El Hajj. "To je jedan od glavnih razloga zašto se ljudi debljaju. Banane mogu pomoći pri izbjegavanju žudnje za šećerom prvenstveno jer tjelu daju velike količine magnezija koji pomaže kontrolirati razine stresa, a i od banana ste dulje siti", dodala je.

Olakšavaju treninge - ništa ne pomaže kod skidanja sala na trbuhu kao pravilne vježbe. Ako ako tijelu en damo što mu je potrebno, moguće je da se mučimo bez veze. Zahvaljujući bananama, naša prehrana ostaje uravnotežena, a rezultati vježbanja postaju vidljivi.

Poboljšava inzulinsku osjetljivost - možda ste čuli da šećer u bananama može biti štetan, posebno ako pokušavate smanjiti unos ugljikohidrata, ali iako sadrže prirodni šećer, banane mogu poboljšati inzulinsku osjetljivost.

Potiču rast probavne flore - ako želite skinuti salo s trbuha, važno je izbalansirati u red dovesti probavnu floru. Banane pomažu s time tako što pomažu kod unosa dobrih bakterija u naša crijeva, a i pripremaju organizam za mršavljenje.

Povećavaju unos vlakana - već svi znaju da nam vlakna mogu pomoći pri mršavljenju, a s obzirom an to da su banane pune vlakana, od njih smo dugo siti i izbjegavamo prejedanje.

Smanjuju apsorpciju šećera - dok žute banane imaju nekih dobrobiti za organizam, one malo manje zrele puno su korisnije za skidanje sala.

21.04.2022. 09:01:00
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    21.04.2022. 09:46
    :) najzdravije voce
Novi komentar
nužno
nužno