« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 9 godina i 7 mjeseci
HE HE

Kako brzo popraviti raspoloženje

Jesensko vrijeme brzo unosi nemir i crne misli koje smo uspješno prognali iz uma tijekom ljeta, pa evo par trikova koji uvijek pale

Smijeh će vas odmah oraspoložiti
Smijeh će vas odmah oraspoložiti (Shutterstock)
Više o

depresija

,

dobro raspoloženje

,

trikovi

,

vedrina

Dobro raspoloženje sve je rjeđa pojava, a tmurnom pogledu na svijet pridonosi i jesensko doba koje nas uvijek ispunjava crnim mislima. Ako se osječate potišteno, bezvoljno i nemate ni trunke energije, evo par trikova kojima ćete promijeniti raspoloženje u trenu.

Jedan od najboljih načina za dizanje raspoloženja je, naravno, smijeh. Prosurfajte malo po stranicama sa smiješnim slikama, pogledajte kratki video ili nešto slično i iskren smijeh će vam protresti cijelo tijelo i podići vam raspoloženje. Preporuka - obilježite si nekoliko stranica kako bi ih odmah pronašli.

>> Jesenska formula za dobro raspoloženje i top formu >>

Začinjena hrana diže temperaturu u tijelu i opušta ga, kao i vruća hrana. Znači, kad ste potišteni, napravite si vruću kupku, vrući čaj ili nešto slično jer će vam se mišići trenutno opustiti, a to će odmah pratiti i mozak. Ako se nakon toga i napudrate dječjim puderom, njegov će vas miris uvesti u stanje udobnosti i sigurnosti.

>> Dobro raspoloženje nije nemoguća misija - počnite sa šećerom >>

Ljuljanje je genijalan prirodni način za opuštanje tijela, jer takvi ritmički pokreti usporavaju rad srca, opuštaju mozak i uvode vas u blaženo stanje. Što reći osim - nabavite si stolac za ljuljanje.

Na poslu obavezno napravite četiri pauze po pet minuta, jer psihijatri tvrde da je upravo to magična brojka koja će vam stres smanjiti za čak 50 posto.

>> Super hrana za dobro raspoloženje >>

Ako sve navedeno ne radi dovoljno dobro, ubrzajte otkucaje srca. Deset minuta umjerene aerobne tjelovježbe izbacit će iz vas sav nagomilani stres i popraviti vam raspoloženje.

14.10.2014. 16:24:00
Novi komentar
nužno
nužno