« Žene
objavljeno prije 13 godina i 6 mjeseci
ZDRAVLJE PRIJE SVEGA

Kako biti eko trudnica?

Pazite na prehranu, oprezno sa šminkom i neka vaše okruženje bude bez štetnih kemikalija

Trudnica
Trudnica (Shutterstock)
Više o

trudnoća

,

zdravlje

,

ekološka osviještenost

Trudnoća  je blagoslov, ali je općenito i super prilika da počnete s zdravijim životnim navikama koje između ostaloga uključuju i ekološku osviještenost. Takav način življenja najviše će koristiti vama i vašoj bebi.

Iz prehrane maknite sve kemikalije 

Uvjerite se da vaša hrana ne sadrži štetne antibiotike, pesticide, konzervanse i druge kemikalije. Ako jedete meso pazite da ne sadrži antibiotike i hormone; najbolje bi bilo da se prebacite na organsku hranu.

Ako pijete vodu iz slavine, profiltrirajte ju

Kako biste pili vodu bolje kvalitete, vodu iz slavine profiltrirajte, pijte ju iz staklenih čaša i boca. Plastične boce poslije ponovne uporabe ispuštaju štetne kemikalije, stoga izbjegavajte plastiku.

Oprezno sa šminkom i sredstvima za njegu tijela 

Za vrijeme trudnoće izbjegavajte korištenje lakova za nokte te sredstava za skidanje istog. Pazite da sredstva za njegu tijela koja koristite imaju manje štetnih kemikalija. Ukoliko bojite kosu, možda je sada vrijeme da razmislite o prestanku ili da počnete koristiti boje ekološke proizvodnje.

Izaberite biološki razgradiva sredstva za čišćenje

Neekološka sredstva za čišćenje zamijenite sredstvima koja ne sadrže amonijak, izbjeljivače i druge štetne sastojke. Tako ćete se pobrinuti za zaštitu okoliša i istovremeno za vlastiti dom u koji će uskoro doći beba. Još bolje će biti ukoliko za čišćenje počnete koristiti potpuno prirodne stvari kao što su ocat, limunov sok i slično.

Izvor: Intimatemedicine.com.hr

10.12.2010. 22:07:00
Novi komentar
nužno
nužno