« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 3 godine i 3 mjeseca
ZNATE LI?

Kada stvarno starimo?

Koliko god mi vjerovali u onu da smo stari koliko nam je star duh, ipak mora postojati neko mjerilo u godinama, pa evo što o tome misle spolovi ...

Kada dolaze godine?
Kada dolaze godine? (Arhiva)
Više o

starenje

,

žene

,

muškarci

Godine, željeli mi to ili ne, neumitno prolaze i čini vam se da ste se maloprije okrenuli, a već imate 10 godina više...

To na papiru nije neki problem, no postaje ako ste jučer imali, recimo, 60 ili 70, a sada već imate dosta više.

Kad postajemo stari? To je pitanje koje se prilično elegantno izbjegava, desetljeća se izokreću pa su tako "tridesete nove dvadesete", "četrdesete nove tridesete" i tako unedogled, a sve u svrhu odgađanja starosti.

Već je i srednja dob postala prilično diskutabilan pojam, što je donekle i logično s obzirom na produženje prosječne životne dobi, no za zapadnjake srednje godine, matematički, i dalje dolaze prije četrdesetog rođendana.

Uz sve to, tješimo se i onom da smo "stari koliko nam je star duh", pa se osjećamo mladima i u osamdesetoj, ma kako to možda neobično zvučalo, a ponekad i izgledalo.

No, u krutoj stvarnosti, žene o starosti počinju razmišljati točno dvostruko ranije od muškaraca.

Naime, muškarci se počinju zabrinjavati nisu li ostarjeli s - 58 godina, kad se u bračnom krevetu pojavljuju značajniji problemi, ako aktivnosti uopće i ima.

S druge strane, žene o starosti počinju razmišljati već s 29 gdoina i pojave prvih sijedih vlasi i dubljih bora, koje im počinju dokazivati da zub vremena stvarno postoji. 

14.01.2021. 18:01:00
Novi komentar
nužno
nužno