« Žene
objavljeno prije 8 godina i 9 mjeseci
PRIPAZITE

Kada se žene lošije brinu o zdravlju

Kad govorimo o nebrizi za zdravlje, obično mislimo na muškarce, no u nekim su slučajevima žene bitno nemarnije od njih

Kilogrami se provjeravaju vagom, a ne odjećom
Kilogrami se provjeravaju vagom, a ne odjećom (Shutterstock)
Više o

zdravlje

,

žene

,

zdravlje srca

,

briga o zdravlju

Muškarci su obično ti koje se optužuje za nebrigu za svoje zdravlje, jer izbjegavaju posjete liječniku i uglavnom misle da su neuništivi, ali ipak postoje neke stvari u kojima su žene gore od njih.

Na prvom je mjestu kontrola težine. Rijetko će koja žena vagu smatrati prijateljem, pa se za provjeru viška kilograma obično koristi - odjeća?! Razmislite malo o ovome - jedan broj hlača znači pet kilograma viška, a jesu li ove koje koristite umjesto vage oprane, nošene, stare ... Umjesto toga, skupite hrabrost i stanite na vagu jednom tjedno.

Druga stvar o kojoj žene brinu lošije od muškaraca jest srce. Za početak, žene starije od 50 godina imaju dvostruko veću šansu za smrt od infarkta od muškaraca, a kako muškarci i žene nemaju iste simptome srčanog udara, situacija je još alarmantnija. Savjet - svratite na pregled. Danas, ako je ikako moguće.

I da, tu je i sveprisutni internet kojeg žene koriste za samodijagnosticiranje bolesti češće od muškaraca - to radi čak 40 posto žena, u usporedbi s 30 posto muškaraca. Kako znate da ste pronašli stranicu koja ima točne članke? Baš, ono, jako točne? Ne znate, naravno, pa je opet savjet - svratite do liječnika.

Naravno, sve ovo vrijedi i za muškarce, no u nešto manjem broju, pa poslušajte i vi ove savjete, neće škoditi.

11.08.2015. 15:45:00
Novi komentar
nužno
nužno