« Žene
objavljeno prije 2 godine i 1 mjesec
EH, DA... :)

Kad su žene zadovoljne kilažom

Rezultati istraživanja pokazali su kako su žene zadovoljne svojim izgledom tek kada im indeks tjelesne mase padne ispod 18,5 što se u medicini smatra potrhanjenošću

Nikad nije dovoljno malo...
Nikad nije dovoljno malo... (Arhiva)
Više o

žene

,

mršavljenje

,

pothranjenost

,

broj kilograma

Žene će, barem velika većina njih, uvijek biti nezadovoljne brojem svojih kilograma, štoviše, bez obzira na trenutnu kilažu one uglavnom misle da bi trebale izgubiti još pokoji... i ako mislite da je to samo mit i prazna priča, varate se.

Naime, upravo to je potvrdilo istraživanje koje je provela organizacija FitRated na 1000 žena i djevojaka. Točnije, zadovoljne su tek kada dođu u fazu pothranjenosti....

"Rezultati našeg istraživanja pokazali su kako su žene zadovoljne svojim izgledom tek kada im indeks tjelesne mase padne ispod 18,5 što se u medicini smatra potrhanjenošću.

Žene koje su imale indeks između 18,5 i 24,9,što je po medicinskim kriterijima zdravo, ocijenile su svoje samopouzdanje u prosjeku sa 3,4 od 5 bodova. Pretile žene svoje su pouzdanje ocijenile s dvojkom", poručuju autori studije.

Poražavajuća je činjenica da odraslim i zrelim ženama zdravlje nije na prvom mjestu, već kilaža koja je apsolutno nezdrava. Potrahnjenost sa sobom nosi brojne zdravstvene rizike - probleme s plodnošću i slab imunitet.

S druge strane, muškarci su puno blaži prema sebi kada je u pitanju izgled.Najzadovoljniji su kada im je kilaža u granicama normale, a što se tiče samopouzdanja, višak kilograma im na to ne utječe, isto kao ni manjak.

07.03.2018. 15:01:00
Novi komentar
nužno
nužno