« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 2 godine i 5 mjeseci
ZANIMLJIVO

Kad se ujutro peru zubi?

Bilo da pijete čistu crnu kavu, vruću ili mlaku, sa šećerom ili s mlijekom, jednu biste stvar trebali napraviti prije nego uzmete prvi gutljaj: oprati zube

Prvo zube, onda kava!
Prvo zube, onda kava! (Arhiva)
Više o

kava

,

pranje zuba

,

zubna caklina

,

jutro

Mnogi od nas ne mogu dočekati jutarnju kavu - toliko da čim je napravite krenete srkati prve gutljaje, no jeste li prije toga oprali zube? Dosta njih - nije.

E, to je problem, i to stvarana - trebali biste zube prati prije ispijanja kave, jer ćete upravo tako spriječiti nakupljanje mrlja. Ako ih operete, te mrlje se neće imati za što primiti i bit će ih puno manje.

Kiselost koja se stvara ispijanjem kave čini caklinu osjetljivijom na bilo kakva oštećenja, ali ako operete zube prije kave, to ćete spriječiti. Meiners navodi kako zube nakon kave ne morate prati ponovno, dovoljno je samo da ih isperete vodom. 

Dodaje i kako pranjem zubi nakon ispijanja kave samo utrljavate kiselost u zube što može samo uzrokovati štetu u vaše zube učiniti osjetljivijima.

Za one koji jednostavno ne mogu zamisliti da ne peru zube nakon prve kave, stručnjaci savjetuju da pričekate barem 30 minuta prije nego četkicu uzmete u ruke.

Dakle, prvo pranje zuba, a tek onda kava!

14.12.2021. 09:01:00
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    14.12.2021. 09:31
    Mozda bolje prije dorucka
Novi komentar
nužno
nužno