« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 9 godina i 11 mjeseci
SAVJETI

Jutarnje navike koje su loše za vas

Ako ujutro prvo skuhate kavu, uz nju pregledate e-mailove pa na brzaka nešto bacite u usta, napravili ste sve krivo

Prva jutarnja ne bi trebala biti nakon buđenja
Prva jutarnja ne bi trebala biti nakon buđenja (Shutterstock)
Više o

kava

,

doručak

,

e-mail

,

navike

,

jutanje navike

Jutro je doba dana koje mnogi najviše vole zbog mira i tišine koja vlada, a drugima je to najgori dio dana kad moraju otvoriti oči prerano za svoj ukus i zaputiti se na posao. No, svatko od nas ima neke svoje male jutarnje rituale, a ova kombinacija je i vrlo česta i vrlo loša.

Ako odmah nakon buđenja navalite na prvu šalicu kave, vjerujući kako će ih upravo ona probuditi i dati im energije. E, pa zapravo se događa upravo obrnuto, pa stručnjaci preporučuju da se na prvu kavu pričeka barem sat vremena.

>> Kako treba izgledati savršeno jutro za žene >>

Doručak je stvarno, dokazano najvažniji obrok u danu, pa ako ubacite šaku bobica u jogurt to vam definitivno neće biti dovoljno. Savršen doručak ima 15 g proteina, 2.5 grama vlakana i malo zdravih masnoća i složenih ugljikohidrata, a trebao bi imati oko 450 kalorija.

I, na kraju, ako uz sve to odmah natovarite stres na leđa pregledavanjem e-mailova i pripremanjem za posao, napravili ste treću kardinalnu grešku. 

>> Jutro je stvarno pametnije od večeri >>

Jutro treba biti opuštajuće, mirno, uz laganu glazbu i tjelovježbu koja će vam probuditi tijelo i dati dovoljno energije za cijeli dan. 

07.07.2014. 11:23:00
Novi komentar
nužno
nužno