« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 5 godina i 6 mjeseci
ISPROBAJTE

Jutarnja kava za - mršavljenje?

Neki tvrde da je to odličan doručak u šalici jer u isto vrijeme daje energiju, poboljšava koncentraciju, sagorijeva kalorije i održava osjećaj sitosti

Jutarnja kava koja topi kilograme ...
Jutarnja kava koja topi kilograme ... (Shutterstock)
Više o

mršavljenje

,

jutarnja kava

,

masna kava

Pored silnih macchiata, latte kava, cappucina i ostalih, čini vam se kako se ne može smisliti nova, no ipak, 'maslac-kava' postaje sve popularnija. Dodavanje žlice maslaca i žlice kokosovog ulja sigurno vam zvuči čudno, ali ovaj trend se proširio iz Amerike te stigao u Veliku Britaniju.

Znanstvenici su otkrili da je mast bolja od šećera, osobito kad je riječ o kilogramima.

'Masnu kavu' zasad možete kušati samo na nekim mjestima u Londonu, a lako ju možete napraviti i kod kuće.

Neki tvrde da je to odličan doručak u šalici jer u isto vrijeme daje energiju, poboljšava koncentraciju, sagorijeva kalorije i održava osjećaj sitosti.

Jedina negativna stvar je što ima specifičan okus te su neki, prvi put je probavši, imali problema s proljevom i mučninom.

Ukoliko u organizam ne unosite dovoljno ugljikohidrata (npr. šećer, kruh i tijesti), vaše tijelo koristi masti kao gorivo umjesto toga.

Do ove ideje došao je američki poduzetnik Dave Asprey te tako smislio neprobojnu dijetu ('bullet-proof' dijetu) - režim unošenja puno masti i niskih količina ugljikohidrata. Ona štiti od umora i kroničnih bolesti te obećaje dramatičan gubitak kilograma.

Jedna šalica kave s maslacem sadrži 400 do 500 kalorija. To je više od sendviča sa slaninom i 50 grama zasićenih masti. Upravo zbog toa stručnjaci tvrde kako im je teško razumjeti da taj napitak može pridonijeti gubitku kilograma

12.06.2016. 09:06:46
Novi komentar
nužno
nužno