« Seks
objavljeno prije 12 godina i 5 mjeseci
POSTIZANJE ZADOVOLJSTVA

Joga - put do kvalitetnijeg seksualnog života

Ne samo da joga povećava vašu fleksibilnost nego jača vaše tijelo, a pritom ga čini osjetljivijim na nježne, pohotne dodire

Fotografija vijesti
Više o

joga

,

seks

,

seksualni život

,

orgazam

,

seksualne poze

,

seks i joga

Prva asocijacija koja vam padne na pamet kada netko priča o jogi je nevjerojatna fleksibilnost što može, bez ikakve sumnje, unijeti novu dimenziju u vašu spavaću sobu. Ne samo da će vam joga pomoći da izgradite snažno i gipko tijelo, nego ona pozitivno djeluje na duhovnu energiju i emocije što otvara vrata da svako seksualno iskustvo donosi veću razinu užitka.

"Joga povećava fleksibilnost, a to pomaže da se osjećate slobodno i da bez ustezanja uživate u seksu", kaže Ellen Barrett, autorica knjige Sexy Yoga.

Donosimo vam pet razloga zašto je joga fenomenalna za vaš seksualni život.

Pomaže vam u protoku kako energije tako i krvi - Kao i svaka fizička aktivnost tako i joga pojačava cirkulaciju, a neke poze, poput orla koji se čak nalazi i u Kama Sutri, usmjeravaju krv direktno u zdjelicu. Kada se sva ta krv sjuri u vaše intimne dijelove tijela, doslovce vam postaje vruće, a kombinacija topline i ekstremne prokrvljenosti spolnih organa pojačava osjetljivost te jača požudu.    

Čini vas jačom dolje - Joga daje ton vašim mišićima i jača cijelo tijelo, što uključuje i mišiće vaše zdjelice. "Što više radite s tim mišićima to imate veći raspon pokreta. Mišići se mogu jače stezati i opuštati što vam može pomoći da doživite intenzivniji orgazam", kaže Becky Jeffers, seksolog i direktorica klinike za ženske bolesti i menopauzu u Chicagu.  

Jača samopouzdanje - Stišavanje uma i fokusiranje na disanje tokom izvođenja poza pomaže da postanete svjesniji sebe i vlastitih potreba. "Takvo stanje vam omogućava da znate što želite od partnera, a to duboko razumijevanje s voljenom osobom možete primijeniti tokom seksa", kaže Jeffers. Poznavanje, a onda i izražavanje najdubljih želja pomoći će vam da se osjećate odlično u vlastitom tijelu i da budete zadovoljni seksualnim životom.

Smanjuje bol - Nekim ženama, pogotovo trkačicama, seks može biti vrlo teško i bolno iskustvo zbog jakih mišića bedara i kukova, no joga smanjuje bol tako što opušta napete mišiće. "Napetost u kukovima može imati utjecaja na to kako mišići dna zdjelice funkcioniraju", tvrdi Jeffers. Jedan napeti mišić može izazvati domino efekt i uskoro se bol javlja u susjednim mišićima, a kako se neugoda počinje nekontrolirano širiti tako možete zaboraviti postizanje orgazma.

Rasplamsava strast - Neke poze, poput trokuta ili guštera, stimuliraju energetske centre čakre, a prema istočnjačkoj filozofiji ti čvorovi diktiraju kakav će biti vaš seksualni život. "Kada čakre normalno funkcioniraju možete očekivati da će vaš seksualni život biti živahan i zdrav", smatra Ellen Barrett. Najvažnije „seksualne" čakre su osnovna ili korijenska čarka koja se nalazi na dnu kralježnice, druga ili spolna čakra koja leži tik nad genitalijama nekoliko prstiju ispod pupka, te četvrta ili srčana čakra. Joga pomaže da ta ključna područja budu opskrbljena kako krvlju tako i pranom, odnosno životnom, vitalnom energijom, što kao za posljedicu ima smanjivanje seksualne inhibicije, a to u konačnici znači da postajete sve skloniji eksperimentiranju u spavaćoj sobi.

20.01.2012. 21:57:01
Novi komentar
nužno
nužno