« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 8 godina i 11 mjeseci
AAH :)

Jednostavne navike koje će vam uljepšati život

Male navike sjajna su stvar - usvojite ih i život će vam biti ljepši i lakši, a neće vam oduzeti puno vremena niti vam zakomplicirati dan

Kuhate li sami svoju kavu?
Kuhate li sami svoju kavu? (Arhiva)
Više o

kvaliteta života

,

navike

,

sretan život

,

male navike

Male, svakodnevne navike mogu podići kvalitetu života u neslućene visine, iako se radi o stvarčicama koje traju po par desetaka sekundi ili nekoliko minuta. Recimo, napravite krevet nakon ustajanja - nema ništa goreg nego kad navečer, umorni kao psi, dolazite u neuredan krevet.

Hvala je stvarno čarobna riječ, a mi smo u ovo ubrzano doba počeli zaboravljati vrlo važno stvar - pokazivati zahvalnost drugima. Kako možete očekivati da će je drugi pokazivati vama ako vam je teško reći jednostavno - hvala?

Jutarnja žurba može se izbjeći na vrlo jednostavan način - pripremite što je više moguće stvari navečer, ustanite pet minuta ranije i krenite pet minuta ranije na posao. Stres će se automatski smanjiti.

Nadalje, kuhajte svoju kavu - jutarnja kava u omiljenom kafiću je OK, ali ovako ćete uštedjeti novac i imati svojih desetak minuta uživanja u vlastitom domu. No, ako već jeste u kafiću, budite pravi gost i ostavite svaki put malu napojnicu - uljepšat će dan i konobarima i vama.

Komplimenti vas ne koštaju ništa, a čine prava mala čuda za radnu atmosferu - pohvalite novu frizuru kolegice, spretnost ili vještinu kolege i svima će vam biti ugodnije raditi.

Eto, par stvarno jednostavnih stvari koje ne oduzimaju vrijeme, ali nemjerljivo poboljšavaju kvalitetu života.

23.06.2015. 09:01:00
Novi komentar
nužno
nužno