« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 4 godine i 2 mjeseca
SAVJETI

Jednostavan put do savršene težine

Najbolje vrijeme za vježbanje je ujutro, prije doručka i tada se može postići idealna tjelesna težina, bez muke

Nije nemoguće
Nije nemoguće (Shutterstock)
Više o

mršavljenje

,

idealna težina

Treba iskoristiti prirodno najaktivnije razdoblje za razgradnju masnoća, a to je između 7 i 8 sati ujutro, kada je najviša razina hormona budnosti i razina aktivacije svih životnih funkcija.

Jutarnja tjelovježba

Najbolje vrijeme za vježbanje je ujutro, prije doručka i tada se može postići idealna tjelesna težina, bez muke. Ali, treba pripaziti da jutarnje vježbe budu umjerene. Ne savjetuje se trčanje ujutro jer krvnim žilama i srcu treba najmanje tri sata nakon buđenja da postignu pun kapacitet i zato ih u to vrijeme nije dobro opteretiti većim naporima.

Zastrašujuća činjenica je da statistike pokazuju kako je veći broj iznenadnih smrti uslijed opterećenja srca za vrijeme trčanja rano ujutro, nego u bilo koje drugo doba dana.

Učinkoviti termini vježbanja

Ako baš ne možete vježbati u rano jutro prije doručka, sljedeći učinkoviti termini su vam prije ručka ili prije večere, s time da imate na umu kako su večernji sati najgora aleternativa. Najmanje se preporučuje vježbanje iza 21 sat, a jedan od razloga zašto je to tako je što se tim postupkom nadbubrežne žlijezde umjetno održavaju aktivnim, a može se dovesti i do kroničnog sindroma stresa, koji izaziva niz poremećaja u tijelu, kao i poremećaj imuniteta.

Više pročitajte na blogu zenskisvijet.com

Piše: Ana Zibar/zenskisvijet.com
29.02.2020. 13:29:00
Novi komentar
nužno
nužno