« Seks
objavljeno prije 2 mjeseca i 9 dana
SAVJETI

Je li važan velik ili tehničar?

Mit o veličini penisa - što je zapravo važno u seksu i kako to napraviti na pravi način?

Je li važno? Nekima jest...
Je li važno? Nekima jest... (Arhiva)
Više o

seks

,

penis

,

veličina penisa

Kroz godine, veličina penisa je često bila predmetom fascinacije i rasprava među muškarcima, ali i izvorom anksioznosti i nesigurnosti. Popularna kultura i mediji često sugeriraju da je veći bolji kada je riječ o seksualnom zadovoljstvu. Međutim, istina je da je veličina penisa samo jedan od mnogih faktora koji utječu na seksualno iskustvo.

Prvo i najvažnije, treba shvatiti da seksualno zadovoljstvo nije samo povezano s penetracijom. Mnogi drugi aspekti, poput emocionalne povezanosti, komunikacije, predigre i raznolikosti seksualnih aktivnosti, igraju ključne uloge u stvaranju intimnog i zadovoljavajućeg seksualnog iskustva.

Kada je riječ o samoj penetraciji, većini žena nije presudna veličina penisa. Većini žena je važnije kako se partner ponaša u krevetu, njegova pažnja prema njihovim potrebama, vještine u predigri i sposobnost prilagođavanja njihovim željama i potrebama.

Istraživanja su pokazala da je anatomija vagine takva da nije previše osjetljiva na duljinu penisa. Većina osjetljivih živčanih završetaka smještena je u prvih nekoliko centimetara vagine, tako da većina žena neće osjetiti značajnu razliku u zadovoljstvu između partnera s manjim ili većim penisom.

Važno je također napomenuti da prevelik penis može biti neugodan ili čak bolan za neke žene tijekom penetracije, posebno ako nisu dovoljno uzbuđene ili ako nedostaje adekvatna lubrikacija. U takvim slučajevima, veličina penisa može postati prepreka umjesto izvora zadovoljstva.

Iako se veličina penisa često povezuje s muškom samopouzdanjem i osjećajem muškosti, važno je shvatiti da se seksualno zadovoljstvo ne mjeri centimetrima. Muškarci s manjim penisima mogu biti jednako sposobni pružiti zadovoljavajuće seksualno iskustvo kao i oni s većim penisima, ako su pažljivi, osjetljivi i spremni naučiti i prilagoditi se potrebama svojih partnera.

Konačno, važno je promicati zdrav i realan stav prema seksualnosti i tijelu. To uključuje oslobađanje od pritiska i očekivanja vezanih uz veličinu penisa i fokusiranje na stvarne aspekte seksualnog zadovoljstva, kao što su međusobno poštovanje, intimnost i zadovoljstvo.

U zaključku, veličina penisa nije presudna kada je riječ o seksualnom zadovoljstvu. Umjesto toga, pažnja treba biti usmjerena na različite aspekte seksualnosti koji doprinose intimnom i zadovoljavajućem seksualnom iskustvu za oba partnera. Važno je razumjeti da svaka osoba i svaki par ima svoje jedinstvene potrebe i preferencije, te da je komunikacija i međusobno razumijevanje ključno za stvaranje zdravog i ispunjavajućeg seksualnog života.

17.02.2024. 19:01:00
Novi komentar
nužno
nužno