« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 1 godinu i 8 mjeseci
ZAPAMTITE!

Jasni znakovi emocionalnog stresa

Da ne bi bilo zabune, emocionalni stres može se manifestirati fizičkim simptomima. Ovo je četiri fizičkih znakova koji mogu ukazivati na stres

Ono kad vas baš gazi...
Ono kad vas baš gazi... (Arhiva)
Više o

stres

,

znakovi

,

emocionalni stres

Stres je svakoga dana sve veći - život se promijenio, i to na gore, ne možete napraviti stvari koje ste voljeli ili željeli, a puno vremena trošite na razmišljanje jer ne smijete slobodno izlaziti na mjesta koja su vam draga...

Za mnoge od nas stres je samo nusprodukt naših svakodnevnih života s kojim smo se naučili nositi, ali važno je rješavati uzroke stresa jer stres može potaknuti poremećaje raspoloženja koji mogu utjecati na naše mentalno zdravlje.

Emocionalni stres može se manifestirati fizičkim simptomima. Ovo je četiri fizičkih znakova da je vaše mentalno i emocionalno zdravlje pod pritiskom:

Lako se razbolijevate - kada stres izaziva oslobađanje kortizola u krvotok, on nehotice sprječava redovitu funkciju vašeg imunološkog sustava. Jedan od važnih načina na koji to čini jest suzbijanje oslobađanja hormona DHEA, koji podržava imunološku funkciju.

Nedostatak energije - stres ne samo da utječe na vaš um, nego utječe i na fiziologiju oslobađanjem hormonskog kortizola u krvotok, koji oponaša tjelesni napor ubrzavanjem disanja i brzinom otkucaja srca i ostavlja vas nepotrebno umornim i letargičnim. Stres se također može biti krivac za nedostatka sna jer ometa sposobnost vašeg tijela da regulira instinkte sna i buđenja, uzrokujući nesanicu.

Promjene u prehrambenih navikama - "stresno jelo" često uzrokuje oslobađanje kortizola, što povećava apetit i podudara se s vašim niskim moralom, što dovodi do posezanjem za tipičnom hranom za utjehu. S druge strane, mnogi koji imaju problema sa stresom također osjećaju gubitak apetita, za koji se vjeruje da je povezan s prisutnošću hormona koji oslobađa kortikotropin koji potiskuje apetit.

Škripanje zubima - bruksizam ili škripanje zubima u snu može uzrokovati velike probleme s vašim oralnim zdravljem, uključujući bol u čeljusti, trajno oštećenje zuba i glavobolje. Škripanje uzrokovano stresom povezano je s povećanom aktivnošću u vašoj podsvijesti kad spavate; kako niste na 'oprezu', vaše tijelo koristi usta kao ventil za povećani stres.

12.12.2020. 21:01:00
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    12.12.2020. 21:54
    tijelo propada
Novi komentar
nužno
nužno