« Seks
objavljeno prije 10 godina i 3 mjeseca
MA DA?!

Inteligentnije žene lošije su u seksu?

Istraživanje je pokazalo da su žene višeg obrazovanja i IQ-a manje uspješne u krevetu od žena skromnije inteligencije i obrazovanja

Pametni ste? Ne vrijedi vam to puno u krevetu ...
Pametni ste? Ne vrijedi vam to puno u krevetu ... (Arhiva)
Više o

žene

,

seks

,

inteligencija

,

dobar seks

,

kvocijent inteligencije

Zanimljivo istraživanje pokazalo je još jednu poveznicu između inteligencije i seksualnosti, a nije baš previše laskava za inteligentne žene.

Naime, na uzorku žena starih od 45 do 75 godina zaključeno je da žene višeg obrazovanja i višeg kvocijenta inteligencije imaju manje uspjeha u seksualnim aktivnostima, a upravo se te dvije karakteristike navode kao hendikep.

Uz to što imaju manju razinu seksualne želje, što je kod ispitanica bio viši IQ, manje je bilo zadovoljstvo u seksualnim odnosima. Bez obzira na to što je dob ispitanica na prvi pogled glavni razlog, dulji život i veća aktivnost u starijim godinama u Europi i Americi ne smanjuju želju za seksom, unatoč svim stereotipima koji vladaju.

Ipak, baš je inteligencija označena najvećim problemom jer žene s većim IQ-om imaju tendenciju stalnog procjenjivanja i razmišljanja o detaljima, što im u seksu više odmaže nego pomaže. 

Stoga, kad se nađete u krevetu, odbacite civilizacijske tekovine sa sebe i prepustite se strastima, mozak neka se zabavlja nečim drugim ...

 

10.03.2014. 23:01:00
Novi komentar
nužno
nužno