« Život
objavljeno prije 11 godina i 6 mjeseci

Hrvati drugi u svijetu po broju seksualnih odnosa

Vodimo ljubav u prosjeku 134 puta godišnje, a prvoplasirani Grci 138

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (getty images)
Više o

seks

,

seksualne navike

,

seksualnost

Sudeći prema najopsežnijem istraživanju seksualnog ponašanja u svijetu, Hrvati se po učestalosti vođenja ljubavi trenutno nalaze na visokom drugom mjestu. Ispred nas su samo Grci, a iza Srbi i Crnogorci.

Više od 317 tisuća ljudi iz 41 zemlje sudjelovalo je u tradicionalnom Durexovom istraživanju. Prema njemu, Grci drže prvo mjesto u godišnjem prosjeku ‘iskazivanja’ ljubavi, 138 puta u godini. Drugi su, vjerovali ili ne, Hrvati koji navodno ljubav vode 134 puta godišnje, a odmah iza nas su Srbija i Crna Gora.

Nije loše ako se zna da je svjetski prosjek 103 puta u godinu dana. Za seks su najmanje nabrijani Japanci, samo 45 puta godišnje.

Krevet pa autoKada to ne rade u krevetu, većina koristi automobil, kupaonicu, spavaću sobu roditelja ili park. Njih oko 15 posto je priznalo da su vodili ljubav na poslu, a svaki deseti u školi.Istraživanje je pokazalo da se mladi upuštaju u seksualne odnose sa 17,3 godina i čak 35 posto je izgubilo nevinost s manje od 16 godina. Nevinost, prema istraživanju, najranije izgube stanovnici Islanda, s oko 15 godina. Slijede Nijemci, Šveđani i Danci.

Sa seksom najkasnije krenu Vijetnamci, Indonežani i Malezijci, s 19 i pol godina. Gotovo polovica je priznala da su imali seks bez zaštite s osobom čiju seksualnu povijest nisu poznavali, a svaki deseti je bolovao od neke spolne bolesti.

Većina ispitanika vjeruje da bi sa seksualnim educiranjem mladih trebalo početi u 12. godini života.

Na globalnoj razini ispitanici su u prosjeku dosad imali devet spolnih partnera, muškarci 10,2, a žene 6,9. Najviše partnera su imali Turci, 14,5, a odmah iza njih su Australci, Novozelanđani i Islanđani. Zanimljivo je da je dvije trećine stanovnika Hong Konga imalo samo jednog partnera. (index.hr)

23.04.2008. 01:55:54
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
 1. avatar
  marna
  23.04.2008. 10:11
  - da li se tu računa i "homo love"?
  - da li je "vođenje ljubavi" u istoj kategoriji kao "seksi rekreacija"?
  - da li kvantiteta znači i kvalitetu?
  - da li su ankete radili proizvođači prezer. i drugih pomagala?
 2. avatar
  ivac
  23.04.2008. 19:51
  Hrvati se vole hvaliti, prvo je sto mi pada na pamet nakon procitanog teksta. Ali, ni Grci ne zaostaju za nama u hvalisanju. Bilo kako bilo, ovakav tekst pozitivno djeluje... u svakom smislu. Zivjeli mi!
Novi komentar
nužno
nužno