objavljeno 23.04.2008. 01:55:54

Hrvati drugi u svijetu po broju seksualnih odnosa

Vodimo ljubav u prosjeku 134 puta godišnje, a prvoplasirani Grci 138

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (getty images)

Sudeći prema najopsežnijem istraživanju seksualnog ponašanja u svijetu, Hrvati se po učestalosti vođenja ljubavi trenutno nalaze na visokom drugom mjestu. Ispred nas su samo Grci, a iza Srbi i Crnogorci.

Više od 317 tisuća ljudi iz 41 zemlje sudjelovalo je u tradicionalnom Durexovom istraživanju. Prema njemu, Grci drže prvo mjesto u godišnjem prosjeku ‘iskazivanja’ ljubavi, 138 puta u godini. Drugi su, vjerovali ili ne, Hrvati koji navodno ljubav vode 134 puta godišnje, a odmah iza nas su Srbija i Crna Gora.

Nije loše ako se zna da je svjetski prosjek 103 puta u godinu dana. Za seks su najmanje nabrijani Japanci, samo 45 puta godišnje.

Krevet pa autoKada to ne rade u krevetu, većina koristi automobil, kupaonicu, spavaću sobu roditelja ili park. Njih oko 15 posto je priznalo da su vodili ljubav na poslu, a svaki deseti u školi.Istraživanje je pokazalo da se mladi upuštaju u seksualne odnose sa 17,3 godina i čak 35 posto je izgubilo nevinost s manje od 16 godina. Nevinost, prema istraživanju, najranije izgube stanovnici Islanda, s oko 15 godina. Slijede Nijemci, Šveđani i Danci.

Sa seksom najkasnije krenu Vijetnamci, Indonežani i Malezijci, s 19 i pol godina. Gotovo polovica je priznala da su imali seks bez zaštite s osobom čiju seksualnu povijest nisu poznavali, a svaki deseti je bolovao od neke spolne bolesti.

Većina ispitanika vjeruje da bi sa seksualnim educiranjem mladih trebalo početi u 12. godini života.

Na globalnoj razini ispitanici su u prosjeku dosad imali devet spolnih partnera, muškarci 10,2, a žene 6,9. Najviše partnera su imali Turci, 14,5, a odmah iza njih su Australci, Novozelanđani i Islanđani. Zanimljivo je da je dvije trećine stanovnika Hong Konga imalo samo jednog partnera. (index.hr)

23.04.2008. 01:55:54
http://m.metro-portal.hr/hrvati-drugi-u-svijetu-po-broju-seksualnih-odnosa/6261/