Hrana koju je bolje kupiti smrznutu
Smrznute verzije nisu sklone kvarenju, a ponekad imaju i više nutritivnih vrijednosti nego svježe namirnice
Smrznuta hrana obično nam stoji u frizeru i često zaboravimo da smo je kupili na nekoj akciji, no trebali bi znati da je zapravo - bolja nego svježa!
Naime, niske temperature spriječit će brza kvarenja svih namirnica, a dopustit će vam i da ih konzumirate izvan sezone rasta, a ove su namirnice iz tih, ali i drugih razloga, bolje smrznute nego svježe, navodi onhealth.com.
Bobičasto voće - maline, jagode i borovnice slatko su ljetno voće, no nerijetko se dogodi da ga zahvati plijesan još i na policama trgovina. S druge strane, smrznuto voće neće zahvatiti plijesan te će biti spremno za konzumaciju čak i kada ne traje sezona njegovog sazrijevanja.
>> Koliko dugo hrana smije biti smrznuta? >>
Brokula - nutritivne vrijednosti brokule ne mijenjaju se smrzavanjem, no svježa brokula ubrzo će postati blijeda i opuštena. Ona će smrznuta pak ostati svježa tjednima.
Grašak - smrznuti grašak sadrži više nutrijenata nego onaj svježi, a razlog tomu leži u činjenici da svježi grašak gubi vitamine i minerale u nekoliko sati ili dana od ubiranja. Smrznuta verzija pak, ubrana je, pripremljena te smrznuta u trenutcima kada je nutritivna vrijednost graška najveća.
>> Najbolji obrok na poslu je - smrznuta hrana? >>
Mango - ključni problem odabira manga njegovo je kratko stanje savršene zrelosti. No, prehrambene kompanije znaju kada je najbolje vrijeme za ubrati voće i smrznuti ga, stoga je i smrznuta verzija puno bolji odabir nego ona svježa
Mljevena junetina - mljevena junetina kvari se brže nego čitav komad mesa jer je takvo meso izloženije kisiku. U tom je obliku meso izloženije i bakterijama koje se ubrzano množe dok smrznuta verzija neće dopustiti nastanak bakterija.
>> Smrznuta hrana ima dobre i loše strane >>
Stoga, kad dođete s placa, neke stvari obavezno stavite u frizer, trebat će vam...
Novi komentar