« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 9 mjeseci i 26 dana
HRANA

Hrana koja skida celulit

Sljedeće namirnice, koje su već same po sebi zdrave, mogu pomoći i u smanjenju celulita

Rade sigurno, vjerujte!
Rade sigurno, vjerujte! (Arhiva)
Više o

hrana

,

celulit

Usmjeravanje napora prema zdravim navikama kao što su regulacija tjelesne težine, zdrava prehrana, hidratacija i odgovarajuća tjelesna aktivnost, pruža veću podršku u dugoročnoj kontroli celulita.

Sljedeće namirnice, koje su već same po sebi zdrave, mogu pomoći i u smanjenju celulita.

Avokado - iako je avokado kaloričniji od većine drugih namirnica, ipak može pomoći u poticanju mršavljenja. Žene koje redovito konzumiraju voće i povrće, uključujući avokado, zabilježile su veći gubitak težine u razdoblju od četiri godine od onih koje nisu jele tu hranu.

Banane - banane su općenito prepoznate kao izvor kalija, minerala koji se povezuje s kontrolom oticanja. Zadržavanje tekućine zbog visokog unosa soli u prehrani može dovesti do oticanja koje može povećati pojavu celulita.

Batat - ako ste u potrazi za škrobnim povrćem, batat je izvrstan izbor jer pruža neke od najsnažnijih zdravstvenih prednosti, uključujući veliku količinu vitamina A. Također je bogat kalijem, što može smanjiti vidljivost celulita povezanog s prekomjernim unosom natrija.

Borovnice - poznato je da je redovna konzumacija voća, uključujući borovnice, i povrća povezana s manjom tjelesnom težinom. Jedno istraživanje pronašlo je vezu  između konzumacije voća i povrća i smanjenog rizika od kroničnih bolesti poput visokog krvnog tlaka.

Gljive - dajući bogat i pikantan okus gdje god se nalaze, gljive se nalaze u mesnim jelima gdje se miješaju s piletinom ili govedinom kako bi se proširio i okus i hranjivost. Ovo je jednostavan trik za smanjenje kalorija u vašoj sljedećoj pljeskavici za hamburger ili bolonjez umaku.

Kelj - za redovite konzumente tamnog lisnatog povrća poput kelja, kao i narančastog ili žutog povrća, utvrđeno je, u istraživanju iz 2014., da imaju nižu razinu visceralne masnoće od onih koji ga ne konzumiraju.

Kruške - kruške su jedno od voća s najvišim udjelom vlakana koje možete kupiti u trgovini. Uz oko 6 grama vlakana po kruški srednje veličine, vjerojatno ćete se osjećati siti i s manjom količinom ovog voća u vrijeme užine ili obroka, za razliku od nekog drugog voća s manje vlakana.

Leća - leća, ali i druge mahunarke poput crnog graha i slanutka izvrsni su izvor vlakana. Također je utvrđeno da utječu i na manji gubitak težine kod ljudi koji ih redovito konzumiraju.

Voda - iako se radi o napitku, a ne o hrani, voda ili bilo koji slično niskokalorijski napitak poput mineralne, ne samo da pomaže u održavanju hidratacije, već akođer pomaže u izbjegavanju celulita.

Dakle, ako imate celulit - probajte jesti ove stvari.

 

06.07.2023. 11:00:00
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    06.07.2023. 18:35
    ma borovnica zakon
Novi komentar
nužno
nužno