« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 2 godine i 9 mjeseci
SAVJETI :)

Hrana koja je bogata kalcijem

Kalcij je zasigurno jedan od najvažnijih minerala za funkciju i zdravlje vašeg organizma

Bademovo mlijeko je super
Bademovo mlijeko je super (Arhiva)
Više o

prehrana

,

zdravlje zubi

,

zdravlje kostiju

,

kalcij

Uloga kalcija je održavanje zdravlja kostiju i zubi, ali i apsorbiranje nutrijenata kao što je vitamin D. Budući da su minerali elementi koje tijelo ne proizvodi u dovoljnim količinama, njih je nužno nadoknaditi putem svoje prehrane.

Manja zastupljenost kalcija u vašem organizmu može rezultirati poremećajima u organizmu kao što su osteopozora, srčana oboljenja, povišeni tlak i sl.

Osim kravljeg mlijeka i ostalih mliječnih proizvoda koji su bogati kalcijem, postoje i mnoge druge namirnice koje sadrže puno veću količinu kalcija, a nastavku pročitajte kojim to namirnicama možete unaprijediti svoju prehranu.

>> Kalcij i vitamin D kontroliraju kolesterol >>

Bademovo mlijeko - bademi su sa svojih 75 miligrama kalcija kojeg sadrže, idealan dodatak prehrani, a s obzirom na to da se bademovo mlijeko može koristiti u raznim receptima, jednostavan je dodatak prehrani.

Sardine - mediteranska je prehrana izuzetno zdrava. Sardine su jednostavne za pripremu, a bogate su kalcijem, vitaminom D te Omega 3 masnim kiselinama, svih nutrijenata neophodnih za zdravlje.

>> 6 namirnica prepunih kalcija >>

Sok od naranče - jedna čaša soka od naranče sadrži 350 miligrama kalcija, a bitan je i izvor vitamina C i D. Naranča je i izvor antioksidansa koji pomažu u suzbijanju stresa, piše EatThis.

Špinat - samo jedna zdjelica kuhanog špinata sadrži čak 250 miligrama kalcija, a kao i svako zeleno povrće izvor je nutrijenata koji poboljšavaju cjelokupno zdravlje, ali i preveniranju nastanak brojnih bolesti.

>> Kalcij poboljšava okuse na našem jeziku >>

Tofu - pola zdjelice hranjive namirnice od sojinog mlijeka sadrži čak 434 miligrama kalcija što je puno više od količine koju unesete šalicom kravljeg mlijeka, a u kojoj je 305 miligrama kalcija. Prednosti tofua jesu razni načini njegove pripreme. Osim nadogradnje kalcija, tofu je odličan za osobe koje imaju kardiovaskularne probleme i idealan je za vegetarijance i vegane kao zamjena za meso.

29.07.2021. 13:01:00
Novi komentar
nužno
nužno