« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 6 godina i 10 mjeseci
SAVJETI

Hrana koja će smanjiti želju za pušenjem

Nadoknađivanjem omega-3 masnih kiselina povoljno djelujemo na mozak koji više ne šalje u velikoj mjeri signale koji rezultiraju željom za cigaretom

Omega 3 masne kiseline mogu biti ključ
Omega 3 masne kiseline mogu biti ključ (Arhiva)
Više o

pušenje

,

prestanak pušenja

,

omega-3 masne kiseline

Prestanak pušenja zapravo je mokri san (gotovo) svakog pušača, no obično sve ostane na pustim željama... jer volja nije dovoljno jaka, kažu oni. No, pozovimo znanost u pomoć, jer otkriveno je da postoje namirnice koje mogu pomoći mozgu da ublaži želju za cigaretama

Pušači koji su jeli hranu bogatu omega-3 masnim kiselinama pušili su u prosjeku 10 posto manje od pušača koji nisu unosili dovoljno omega-3 masnih kiselna u organizam, pokazala je studija provedena na Sveučilištu u Haifi, u Izraelu.

Pušači inače pate od nedostatka omega 3-masnih kiselina što dovodi do oštećenja veza u dijelu mozga koji je zadužen za kontroliranje želje.

Nadoknađivanjem omega-3 masnih kiselina povoljno djelujemo na mozak koji više ne šalje u velikoj mjeri signale koji rezultiraju željom za cigaretom.

Pušači koji žele prestati pušiti stoga bi trebali jesti hranu bogatu omega-3 masnim kiselinama - masnu ribu, orašaste plodove, sjemenke suncokreta te brojne druge namirnice.

Osim što je ova hrana dobra za odvikavanje od cigareta, dobra je za srce i krvne žile te za psihičko zdravlje.

Izraelsko istraživanje je pokazalo da osobe koje su pojačale unos omega-3 masnih kiselina i prestale pušiti, više nisu osjećale potrebu za cigaretama. 

24.07.2017. 15:01:00
Novi komentar
nužno
nužno